Castellfollit demana una pròrroga per la posada en servei de l'Ajuntament

L'alcalde considera
que a l'hora de reemprendre l'obra s'han trobat amb molts impediments

27.11.2015 | 07:32

L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha demanat una pròrroga en la posada en servei de l'edifici del nou ajuntament. La causa de la petició és que els terminis de les subvencions del FEDER i del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) s'han de justificar abans del 31 de desembre. És a dir, l'edifici ha d'estar obert, o si no, s'han de tornar. La demanda de l'Ajuntament es va fer visible dimecres en una visita que la consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Meritxell Borràs, va fer a Castellfollit.
L'alcalde, Miquel Reverter (ERC) ahir va explicar que, des de la resolució dels problemes judicials al març, s'han trobat amb molts impediments per poder posar en servei l'Ajuntament.
Va enumerar la fallida de l'empresa constructora i el fet que no s'han pogut posar en contacte amb la direcció d'obra. "Hem hagut d'aprovar per ple les resolucions de les responsabilitats de les obres", va dir Reverter.
Va explicar que faran una acta notarial que marqui la situació de l'edifici per tal de tenir una base per tornar a començar amb una altra constructora i una direcció d'obra noves. Reverter va definir el procés de construcció de l'ajuntament (començat físicament el 2008) com una acumulació de despropòsits. Per tal de resoldre'ls, l'Ajuntament ha mantingut reu?nions amb la delegada dels Serveis Territorials de Governació, la sra. Assumpta Rodríguez, i el tècnic del PUOSC, el sr. Xavier Serra.
Pel que fa a la situació actual de l'Ajuntament, l'alcalde -en el seu dia- va explicar que si bé l'aspecte exterior de l'edifici està molt avançat, a dins falten molts detalls. Els ascensors estan posats, però no fuincionen, i la instal·lació elèctrica està col·locada, però falta activar-la. A més, falta pintar i posar els passamans. La tercera part de l'obra és la que està més verda. És l'espai Europa. Es tracta d'una recepció situada a la planta soterrani.
També va explicar que la inversió prevista per a la finalització del nou ajuntament s'aproxima als 190.000 €.
L'anterior consistori va començar la construcció de l'edifici, però es va trobar amb un procés judicial per temes de límits de 8 anys de durada. Al març van poder resoldre el litigi pagant una indemnització de 175.000 euros i compromtre's a reconstruir l'escala d'accés a un immoble veí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema