El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social ha iniciat aquesta setmana els treballs per demanar informació sobre les condicions de treball de la Policia Local, en un centenar d'ajuntaments de tot Espanya, per tal d'avalar el decret que regularà la jubilació anticipada dels policies locals, equiparant-los altres col·lectius de risc com la Policia Nacional o els Bombers. A la província, hi col·laborarà l'Ajuntament de Palamós.

L'objectiu és que el col·lectiu de policies puguin anticipar la seva edat de jubilació als 60 anys, limitant el coeficient reductor perquè no perdin poder adquisitiu. A hores d'ara, el decret es troba en fase de consultes, a l'espera dels informes preceptius de l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball i la Inspecció de Treball.

Des del C-SIF adverteixen que "s'han generat moltes expectatives en el col·lectiu de policies municipals, de manera que, si no es compleixen i no s'aprova en aquesta legislatura, hi haurà una ferma i contundent contestació".

A dia d'avui, la normativa permet l'avançament de l'edat mínima exigida per jubilar-se a col·lectius que desenvolupin activitats de naturalesa excepcionalment "penosa, tòxica, perillosa o insalubre i acusin elevats índexs de mortalitat, a través de l'establiment de coeficients correctors".

El representant del C-SIF a les comarques gironines, veu probable que aquesta mesura es pugui acabar aprovant entre les eleccions generals i la constitució del proper executiu central, ja que indica que la voluntat és poder-ho aprovar encara que el govern estigui en funcions.