Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica a les subestacions de Salt i Sils, amb la instal·lació de dues bateries de corrent contínua (CC) de nova tecnologia que substitueixen les que hi havia fins ara. L'actuació permetrà millorar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric de gairebé 48.500 clients repartits entre vint municipis de les comarques del Gironès i la Selva.

L'actuació, que ha suposat una inversió de 20.000 euros aportats íntegrament per la companyia, ha consistit a substituir dues bateries de 125 volts de CC per unes noves més potents, que aporten tota la funcionalitat de la tecnologia digital actual.

Els nous elements tecnològics aporten, cadascun, una intensitat de 105 Ampers Hora que milloren els serveis auxiliars de la instal·lació, com són els sistemes d'interrupció d'energia o sistemes de telecontrol i proteccions. Es tracta d'elements indispensables que comporten seguretat i protecció a la mateixa instal·lació i a les persones, tot això per garantir-ne el correcte funcionament.

Així, ambdues instal·lacions elèctriques es doten d'una major potència i capacitat, fet que comporta una millora substancial en l'autonomia i la fiabilitat del servei.

Aquesta reforma, expliquen des d'Endesa, repercuteix directament en una millora en la fiabilitat del servei per a 48.500 clients del Gironès i la Selva.

Per una banda, es tracta d'Aiguaviva, Bescanó, Campllong, Cassà de la Selva, Fornells de la Selva, Girona, Salt, Sant Andreu de Salou, Sant Gregori i Vilablareix; i per l'altra, de Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Massanes, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres i Vilobí d'Onyar.