L'Ajuntament de Besalú ha activat un sistema de participació als barris. Els regidor de Barris, l'alcalde i els regidors que hi viuen fan reunions periòdiques amb els veïns en els llocs que els veïns solen freqüentar. Per exemple, si fa bon temps, la reunió té lloc a la plaça i si és un dia fred o plou les fan en un centre cívic o en un bar. Des de la constitució del nou Ajuntament han fet 6 trobades: Grup dels Dolors, Grup de Rocolta, barri de can Batlle, Can Ring (2 vegades) i Can Camps.

La tinent d'alcalde, Fina Surina (CiU), ahir va explicar que en la darrera trobada amb els veïns del barri de Can Ring (prop de la carretera de Figueres), els veïns van demanar un parc infantil. Va assenyalar que l'Ajuntament ja disposa dels terrenys i en breu els farà el parc infantil que han demanat.

Ha indicat que al barri dels Dolors, els veïns es van queixar de la xarxa de clavegueram i l'Ajuntament ara acaba les obres de millora de les clavegueres i ha aprofitat per millorar-los les voreres.

"A can Camps -va explicar-, la demanda va estar relacionada en temes de seguretat". Els han pintat els passos de vianants i els han posat una barana a la plaça per evitar que la mainada surti i hi hagi accidents.

Surina va assenyalar que les trobades veïnals són el millor sistema de promoure la implicació dels veïns en la resolució dels problemes del dia a dia en una localitat amb un nombre modest ?d'habitants i on tothom es coneix.

Segons ella, hi va força gent i és més còmode, espontani i pròxim que fer trobades a l'Ajuntament i també fa possible una adequació horària més còmode. És a dir, en la major part de les vegades, els veïns no han d'anar a reunions nocturnes ni han de suportar reunions llargues.