Durant tota la jornada d'ahir, ciutadans d'arreu del món van participar a la mobilització per la Justícia climàtica en motiu de la cimera que es celebra avui a París. En el cas de Girona, l'associació Mou-te en bici ho va fer en forma de bicicletada popular. Els participants també van voler posar el seu granet de sorra i van dur a terme una sortida en bicicleta per a totes les edats amb l'objectiu de donar suport a la causa.

La marxa va començar a les 10 del matí al costat del pàrquing del costat del col·legi Maristes a Santa Eugènia, seguidament baixant cap a la Plaça independència i tornant cap a les Deveses fins al viver de llúdrigues del Pla dels Socs de Salt on va finalitzar la ruta. Un total de 7 quilòmetres d'anada i tornada per superfície planera que molts van decidir fer acompanyats de la família, sols o bé en grup.

El motiu d'aquesta trobada era reivindicar i recordar els propòsits principals de la cimera que se celebra avui a la ciutat de París. En aquesta s'exigiran els canvis polítics, econòmics, socials i tècnics necessaris que garanteixin la minimització de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, que la major part dels combustibles fóssils romandran sota terra així com una justícia climàtica real, considerant les persones, que sense ser responsables de la degradació ambiental patirien amb major intensitat les seves conseqüències.

La creadora de la proposta ha estat l'associació Mou-te en bici juntament amb el suport d'altres entitats com Aigua és Vida, Associació de Naturalistes de Girona, i Xarxa pel Drets Socials. La bicicletada popular era totalment gratuïta i oberta al públic, per això va tenir una bona rebuda entre la gent que es va sumar a la causa.