La Molina i Masella arrenquen fort la temporada d'esquí al Pirineu gironí

Les dues estacions han obert portes parcialment amb un gruix de neu considerable i un terç de les pistes esquiables

01.12.2015 | 07:17
Esquiadors gaudint del sol i la neu a l´estació d´esquí de Masella, aquest darrer cap de setmana.

La temporada de neu al Pirineu gironí arrenca amb bon peu. Tot i que només han pogut obrir dues estacions d'esquí, Masella i La Molina, les instal·lacions ho van fer amb força i atraient un gran nombre d'esquiadors, amb ganes de neu. Les baixes temperatures dels últims dies van ajudar a crear neu artificial i, aquest cap de setmana, el bon temps va ser el millor reclam. Masella va ser la primera estació de tot el Pirineu català i de la península ibèrica que va poder obrir portes dimarts passat. Des de llavors ja ha rebut més de 4.000 esquiadors. Vallter 2000 i l'estació d'esquí nòrdic Guils Fontanera tenen previst arrencar la temporada pel pont de la Puríssima com també Vall de Núria que, aquest cap de setmana, va obrir el seu parc lúdic.

En el cas de Masella, l'estació va obrir portes el passat dimarts 24 de novembre convertint-se en la primera estació d'esquí que arrencava la temporada de neu de tot el Pirineu català i de la península ibèrica. "En els darrers deu anys, vuit vegades hem pogut obrir les instal·lacions al novembre convertint-nos en la primera o de les primeres estacions en estrenar la temporada d'esquí", va explicar el director de Masella, Xavier Nolla. Tal i com va assenyalar, el seu objectiu és clar: "obrir el més aviat possible quan hi ha neu". "I els esquiadors han respost", va assegurar el director. "No és excepcional que obrim aviat, el que es estrany és el que va passar l'any passat quan vam obrir al mes de desembre", va afegir. Segons les dades aportades per l'organització de l'estació, durant aquest cap de setmana van rebre més de 4.000 esquiadors provinent d'arreu de les comarques catalanes, principalment Osona, Bages, la Garrotxa o de l'àrea metropolitana de Barcelona que van aprofitar el bon temps per passar el cap de setmana gaudint de la neu de la Cerdanya. "A Masella i la Molina tenim un gran avantatge i és que no estem lluny, en dos hores pots venir de qualsevol lloc de la demarcació barcelonina i en menys d'una hora si vens d'algunes de les comarques gironines", va assenyalar el director.

Les baixes temperatures d'aquests últims dies i el bon temps anticiclònic van acabar de posar el colofó a un gran cap de setmana. En concret, Masella disposa de 20 dels 74 quilòmetres esquiables oberts amb 16 de les 65 pistes disponibles i 7 dels 18 remuntadors (entre telecadires, teleesquís i cintes) en funcionament. "Ens esperàvem aquesta bona afluència de visitants atès que la qualitat de la neu és bona, neu pols, i no ha fet vent", va afegir el director.

Des de l'estació assenyalen que es tracta d'un bon inici de temporada i que la seva voluntat és posar a treballar a tot drap els canons les properes nits per crear molta neu artificial i així anar obrint més pistes de cara al pont de la Puríssima. "Som el motor econòmic de la zona durant l'hivern, segons els estudis que s'han fet cada lloc que es crea a les estacions d'esquí són cinc llocs de feina nous a la comarca", va explicar el director de l'estació, que compagina aquesta feina amb la presidència de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya. Una resposta que ha fet servir per tancar la polèmica generada entorn a les darreres publicacions que asseguraven que les estacions d'esquí gironines amb gestió pública tenen més de sis milions de pèrdues.

D'altra banda, La Molina va engegar motors el passat divendres obrint la pista llarga i aquest cap de setmana va comptar amb deu pistes obertes i cinc remuntadors en funcionament. L'any passat, per aquestes dates l'estació encara no havia obert la persiana. Avui dia, La Molina disposa de gruixos de neu pols d'entre 20 i 40 centímetres. "Tenim un 33% dels remuntadors en marxa i un 16% de les pistes obertes", va concretar la directora comercial, Marta Viver. Com Masella, la seva voluntat és crear neu artificialment aquests dies aprofitant les baixes temperatures nocturnes -de fins a set graus sota zero- que es preveuen per aquesta setmana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El president del Consorci de la Costa Brava, Carles Pàramo.
El Consorci de la Costa Brava atribueix les «mancances» a la falta de personal

El Consorci de la Costa Brava atribueix les «mancances» a la falta de personal

L'entitat aposta per duplicar la seva plantilla per corregir els incompliments detectats per una...

Suspenen de sou i feina la mossa que insultava Puigdemont a Facebook

Suspenen de sou i feina la mossa que insultava Puigdemont a Facebook

La Divisió d'Afers Interns està tramitant l'expedient disciplinari de la policia, que encara...

El propietari de Zara beca una jove de Llagostera

El propietari de Zara beca una jove de Llagostera

Podrà cursar el primer de batxillerat al Canadà

El fiscal demana 12 anys de presó per una agressió sexual a Arbúcies

El fiscal demana 12 anys de presó per una agressió sexual a Arbúcies

En el moment dels fets, el novembre del 2015, la víctima tenia 10 anys i era veïna de l'acusat,...

Olot permetrà clubs de cànnabis a 500 metres d´escoles i centres d´esport

Olot permetrà clubs de cànnabis a 500 metres d´escoles i centres d´esport

La CUP considera que les distàncies establertes impedeixen obrir cap establiment d'aquest tipus

L´ACA millora trams de la llera del Terri i la riera Comanell a Cornellà

L´ACA millora trams de la llera del Terri i la riera Comanell a Cornellà

La neteja realitzada per l'Agència Catalana de l'Aigua ha tingut un cost superior als 5.300 euros

Enllaços recomanats: Premis cinema