El PSC defensa una reforma federal amb un govern socialista a La Moncloa

30.11.2015 | 07:13

L'assemblea de militants que va convocar el PSC de les comarques gironines aquest cap de setmana, amb la voluntat de debatre la situació política actual i presentar les línies bàsiques de la campanya electoral per les pròximes eleccions del 20 de desembre, va decretar que la relació entre Catalunya i Espanya passar per un govern socialista que plantegi una reforma federal de la Constitució. Segons els plans socialistes, d'aquesta manera s'aconseguiria més llibertat, més igualtat i el reconeixement de la realitat plurinacional.
El primer secretari de la formació socialista, Juli Fernández, considera que ens trobem "en una segona transició que cal liderar des del socialisme democràtic per anar cap a una reforma de la Constitució que afronti la reforma federal d'Espanya i defensi la màxima llibertat i la igualtat entre les persones". En aquesta línia, Fernández va concloure que "aquest és un procés que té la solució en un govern socialista després de les eleccions del 20 de desembre.
Fernández considera que les eleccions passades, celebrades el 27 de setembre, "no van servir per reactivar un govern sòlid que doni solució als problemes i els reptes que afronta la societat catalana. Ha estat tot el contrari", per decretar que "ens trobem en una situació d'interinitat i el país fa vuit mesos que està aturat".
Els militants socialistes estan convençuts que "la proposta de Junts pel Sí no va ser res més que una estratègia per evitar que el President de la Generalitat passés comptes de la seva gestió al capdavant del govern". Els socialistes van acusar a CiU de conduir la situació "a un cul de sac" i es van mostrar especialment preocupats amb l'acord que es pugui signar amb la CUP "perquè generarà més inestabilitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema