La plataforma ciutadana Volem l'ambulància les 24 hores ja ha reunit més de 2.500 firmes en contra de la desaparició d'aquest servei sanitari durant la nit i té previst mobilitzar-se. Aquest moviment ciutadà neix des que es va saber que l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Bisbal d'Empordà, que agrupa deu municipis, deixarà de tenir una ambulància activa durant la nit a partir d'aquest dimecres.

Fa deu anys que l'ABS disposa d'una ambulància les 24 hores del dia que cobreix les poblacions de la Bisbal, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Foixà, Forallac, Palau-sator, Rupià, Ullastret, Parlavà i Ultramort. Tot i així, amb el canvi de la reorganització del servei de transport urgent sanitari, arran del darrer concurs, es preveu que a partir d'aquest dimecres l'ambulància només treballi de les vuit del matí fins a les vuit del vespre. A canvi, el nou model preveu la incorporació d'un vehicle d'intervenció ràpida (VIR) amb seu a la Bisbal d'Empordà. Es tracta d'un vehicle medicalitzat amb un tècnic d'ambulància i un metge que s'haurà de desplaçar per tota la comarca, i part de la demarcació gironina si és requerit, i que, a més, no estarà habilitat per al transport de pacients a l'hospital.

Davant d'aquesta problemàtica i amb la voluntat de conscienciar la població, un grup de ciutadans s'han agrupat en la plataforma Volem l'ambulància les 24 hores i amb la qual ja han recollit més de 2.500 firmes en contra de la desaparició d'aquest servei nocturn. Una de les seves membres, Mireia Xarau avança que tenen previst mobilitzar-se pròximament a l'hospital de Palamós i "fer un acte reivindicatiu el proper 2 de desembre" tot i que no hi ha res planificat perquè els metges de la zona encara no han rebut una confirmació clara del canvi.