La responsabilitat, l´experiència i la sinceritat, valors a tenir en compte en la política

"Fets i no paraules, això és el que sempre s'havia demandat per part de la societat. I hi estic totalment d'acord"

02.12.2015 | 07:20
La responsabilitat, l´experiència i la sinceritat, valors a tenir en compte en la política
La responsabilitat, l´experiència i la sinceritat, valors a tenir en compte en la política


Actualment està mal vist formar part d'una força política amb anys d'existència i, per tant, també amb anys de treball i compromís en la millora de la nostra societat. Se'ns penalitza per això amb pèrdua de suport a canvi de que aquest el rebin forces polítiques emergents que encara no han demostrat res. M'agradaria, a través d'aquest article, reivindicar la feina feta, amb més o menys encert, per part de la meva formació política en favor de la recuperació econòmica i la consolidació de l'Estat del Benestar, així com, per posar en valor la importància de l'experiència en moments de grans dificultats com els que hem viscut.

Fets i no paraules, això és el que sempre s'havia demandat per part de la societat. I hi estic totalment d'acord, perquè el fets queden, els fets són els que ens permeten tirar endavant i millorar, en canvi les paraules se les emporta el vent, i a les comarques gironines de llevantades en tenim molt sovint, ja m'enteneu, oi?

És fàcil sortir a dir tot allò que la població vol sentir, aprofitant-se de la feblesa que, com a societat, tenim després de la greu crisi econòmica i social que hem patit, i a més fer-ho quan un no té cap responsabilitat de govern. El difícil és plantejar mesures, accions i solucions viables i realitzables per donar solució als problemes reals dels ciutadans, i per tant practicar la política des de la responsabilitat i el rigor, pensant en el bé comú i en com tirar endavant una societat molt marcada per la crisi i per la divisió que han creat aquells qui han oblidat totalment el servei públic per dedicar-se els últims tres anys a promocionar un procés separatista que tan sols ens ha portat a l'enfrontament i el trencament.

Em nego doncs a entrar al joc dels uns i dels altres, a basar la meva actuació política a un simple càlcul electoral, com sembla que si fan alguns, però sobretot, em nego a quedar-me de braços creuats veient com l'oportunisme i el populisme s'intenten apoderar de la nostra societat, aprofitant-se de la bona fe i les necessitats de la gent.

Un polític ha de ser sincer, ha d'explicar bé allò que podrà fer, sense jugar amb les il·lusions de la gent. A tots ens agradaria poder fer més coses, però avui no totes són possibles, i enganyar als ciutadans prometent el que un sap que no es podrà dur a terme -únicament per a obtenir vots- és d'una gran irresponsabilitat.

Fer volar coloms i prometre-ho tot a tothom és fàcil, el difícil és capgirar la situació econòmica d'un país i aconseguir que passi d'estar apunt de ser intervingut i rescatat, a ser un dels països que més creix de la zona euro. I això és el que ha fet el Govern del Partit Popular aquesta legislatura, malgrat per aconseguir-ho hàgim hagut de prendre decisions impopulars i dures que no donen precisament vots, al contrari, però que eren necessàries per poder superar la crisi i situar-nos en el camí de la recuperació. Un camí en el cal seguir avançant perquè queda molt per fer i per això és tant important que no retrocedim ni tirem per la borda tot lo aconseguit en aquests últims 4 anys.

En la política s'ha de ser responsable i s'han d'adquirir compromisos, per suposat, però sobretot s'ha de treballar per complir-los, i això és el que he intentat fer al llarg d'aquests 4 anys de diputada. La meva responsabilitat, amb les comarques de Girona i la seva gent, és el que, en tot moment, m'ha mogut i he treballat intensament per aconseguir fer realitat allò al que em vaig comprometre el 2011, tornar a posar les comarques de Girona a l'agenda de prioritats del Govern d'Espanya.

Una mostra de la feina feta i els compromisos complerts és que avui l'arribada de l'alta velocitat és una realitat a casa nostra; que la nova biblioteca de l'Estat a la ciutat de Girona és també ja una realitat des de fa mesos i s'ha convertit en un equipament referent a Catalunya; que el panorama desolador de l'any 2011 en que les obres de desdoblament de la N-II, l'obra més reivindicada pel territori, estaven totalment aturades i oblidades ha canviat radicalment i ja tenim un nou tram en servei, altres trams amb les obres en marxa, la nova circumval·lació a la ciutat de Girona a través del AP-7 també en servei i la resta de trams amb els projectes ja molt avançats; que el nou pont sobre el riu Ter de Girona està ja construït i en servei; que les obres de construcció de noves rotondes una a Vilafant, N-260 per millorar l'accés a l'estació de l'AVE, i l'altre a Figueres a la plaça del Sol ja estan licitades; que hem acabat i tret a informació pública el estudi informatiu de la variant d'Olot; que hem arranjat diferents trams de camins de ronda importants a la nostra costa com per exemple a Roses, Calonge o Palafrugell i arranjat passeigs marítims així com redactat una nova llei de costes que va en benefici i ajuda donant, seguretat jurídica, a tot el litoral gironí.

Cal seguir treballant, i tant, i precisament per això m'agradaria que el dia 20-D els gironins tornessin a confiar en nosaltres, perquè si volem seguir avançant en el camí de la recuperació i que les comarques de Girona segueixin estan presents a l'agenda de prioritats del Govern d'Espanya, és important tenir present i recordar que no és moment d'experiments ni d'amateurs, sinó d'experiència, rigor, idees clares i responsabilitat, que és moment de seguir mantenint la confiança en el projecte del Partit Popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema