Actualment està mal vist formar part d'una força política amb anys d'existència i, per tant, també amb anys de treball i compromís en la millora de la nostra societat. Se'ns penalitza per això amb pèrdua de suport a canvi de que aquest el rebin forces polítiques emergents que encara no han demostrat res. M'agradaria, a través d'aquest article, reivindicar la feina feta, amb més o menys encert, per part de la meva formació política en favor de la recuperació econòmica i la consolidació de l'Estat del Benestar, així com, per posar en valor la importància de l'experiència en moments de grans dificultats com els que hem viscut.

Fets i no paraules, això és el que sempre s'havia demandat per part de la societat. I hi estic totalment d'acord, perquè el fets queden, els fets són els que ens permeten tirar endavant i millorar, en canvi les paraules se les emporta el vent, i a les comarques gironines de llevantades en tenim molt sovint, ja m'enteneu, oi?

És fàcil sortir a dir tot allò que la població vol sentir, aprofitant-se de la feblesa que, com a societat, tenim després de la greu crisi econòmica i social que hem patit, i a més fer-ho quan un no té cap responsabilitat de govern. El difícil és plantejar mesures, accions i solucions viables i realitzables per donar solució als problemes reals dels ciutadans, i per tant practicar la política des de la responsabilitat i el rigor, pensant en el bé comú i en com tirar endavant una societat molt marcada per la crisi i per la divisió que han creat aquells qui han oblidat totalment el servei públic per dedicar-se els últims tres anys a promocionar un procés separatista que tan sols ens ha portat a l'enfrontament i el trencament.

Em nego doncs a entrar al joc dels uns i dels altres, a basar la meva actuació política a un simple càlcul electoral, com sembla que si fan alguns, però sobretot, em nego a quedar-me de braços creuats veient com l'oportunisme i el populisme s'intenten apoderar de la nostra societat, aprofitant-se de la bona fe i les necessitats de la gent.

Un polític ha de ser sincer, ha d'explicar bé allò que podrà fer, sense jugar amb les il·lusions de la gent. A tots ens agradaria poder fer més coses, però avui no totes són possibles, i enganyar als ciutadans prometent el que un sap que no es podrà dur a terme -únicament per a obtenir vots- és d'una gran irresponsabilitat.

Fer volar coloms i prometre-ho tot a tothom és fàcil, el difícil és capgirar la situació econòmica d'un país i aconseguir que passi d'estar apunt de ser intervingut i rescatat, a ser un dels països que més creix de la zona euro. I això és el que ha fet el Govern del Partit Popular aquesta legislatura, malgrat per aconseguir-ho hàgim hagut de prendre decisions impopulars i dures que no donen precisament vots, al contrari, però que eren necessàries per poder superar la crisi i situar-nos en el camí de la recuperació. Un camí en el cal seguir avançant perquè queda molt per fer i per això és tant important que no retrocedim ni tirem per la borda tot lo aconseguit en aquests últims 4 anys.

En la política s'ha de ser responsable i s'han d'adquirir compromisos, per suposat, però sobretot s'ha de treballar per complir-los, i això és el que he intentat fer al llarg d'aquests 4 anys de diputada. La meva responsabilitat, amb les comarques de Girona i la seva gent, és el que, en tot moment, m'ha mogut i he treballat intensament per aconseguir fer realitat allò al que em vaig comprometre el 2011, tornar a posar les comarques de Girona a l'agenda de prioritats del Govern d'Espanya.

Una mostra de la feina feta i els compromisos complerts és que avui l'arribada de l'alta velocitat és una realitat a casa nostra; que la nova biblioteca de l'Estat a la ciutat de Girona és també ja una realitat des de fa mesos i s'ha convertit en un equipament referent a Catalunya; que el panorama desolador de l'any 2011 en que les obres de desdoblament de la N-II, l'obra més reivindicada pel territori, estaven totalment aturades i oblidades ha canviat radicalment i ja tenim un nou tram en servei, altres trams amb les obres en marxa, la nova circumval·lació a la ciutat de Girona a través del AP-7 també en servei i la resta de trams amb els projectes ja molt avançats; que el nou pont sobre el riu Ter de Girona està ja construït i en servei; que les obres de construcció de noves rotondes una a Vilafant, N-260 per millorar l'accés a l'estació de l'AVE, i l'altre a Figueres a la plaça del Sol ja estan licitades; que hem acabat i tret a informació pública el estudi informatiu de la variant d'Olot; que hem arranjat diferents trams de camins de ronda importants a la nostra costa com per exemple a Roses, Calonge o Palafrugell i arranjat passeigs marítims així com redactat una nova llei de costes que va en benefici i ajuda donant, seguretat jurídica, a tot el litoral gironí.

Cal seguir treballant, i tant, i precisament per això m'agradaria que el dia 20-D els gironins tornessin a confiar en nosaltres, perquè si volem seguir avançant en el camí de la recuperació i que les comarques de Girona segueixin estan presents a l'agenda de prioritats del Govern d'Espanya, és important tenir present i recordar que no és moment d'experiments ni d'amateurs, sinó d'experiència, rigor, idees clares i responsabilitat, que és moment de seguir mantenint la confiança en el projecte del Partit Popular.