Des de principis d'any, la travessera de Llagostera (l'antiga carretera C-65) es troba en obres. Es tracta del projecte de remodelació d'aquesta travessera, amb l'objectiu d'integrar la carretera a la trama urbana. De fet, l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, va destacar ahir que l'antiga C-65 es convertirà "en una avinguda" per al municipi. "Una de les reivindicacions històriques havia estat l'arranjament d'aquesta carretera", va recordar Santamaria, que va afegir que la nova travessera "permetrà tenir un poble ordenat i també convidarà a la gent a entrar a Llagostera".

Santamaria va fer aquesta valoració ahir en una visita a les obres, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, juntament amb el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores. Vila va destacar que la remodelació d'aquesta carretera oferirà a la ciutadania "un espai per moure's". Vila va explicar que l'amplada dels carrils s'ha reduït a tres metres, perquè abans tenien entre 3,5 i 3,8 metres, al mateix temps que s'ha incorporat una banda d'aparcament de 2,3 metres d'amplada. També s'ha ampliat l'ample de les voreres per facilitar el trànsit de vianants.

El tram on s'han fet les obres fa una longitud de poc més d'un quilòmetre (1,2 km), des de la sortida de l'enllaç est de la variant de Llagostera fins a la intersecció amb la C-253a. Les obres, amb un pressupost de 2,1 milions d'euros, també inclouen el traspàs de la travessera de Llagostera (de la Generalitat cap a l'Ajuntament). El fet és que aquest vial ha perdut la seva condició de carretera per l'existència de la variant de la C-65 i per això ara forma part de la xarxa viària municipal. Per tant, el traspàs de la travessera es farà efectiu una vegada acabin de manera definitiva les obres, cosa que es preveu que sigui el proper gener.

De moment, la carretera es va obrir ahir al trànsit i Santamaria va aprofitar per agrair "la paciència dels veïns". "És cert que nou mesos d'obres pot causar un perjudici", va subratllar l'alcalde de Llagostera, que va posar de manifest que la integració de la travessera a la trama urbana de la població "ajudarà al petit comerç i serà un espai agradable".