La Policia Nacional ha desmantellat una trama que llogava fraudulentament, a través d'Internet, allotjaments de vacances que en realitat no es trobaven disponibles o no existien. Els apartaments, que entre d'altres indrets es trobaven a la Costa Brava, s'oferien en pàgines web especialitzades, de manera que es van presentar més de 40 denúncies en diferents localitats del territori nacional.

Els interessats havien d'ingressar anticipadament a uns comptes bancaris el total de l'arrendament, mètode amb el qual els cinc detinguts haurien aconseguit estafar 46.722 euros, amb una mitjana de 900 euros per lloguer fraudulent ingressat.

L'operació policial s'ha culminat a Lleida però es va iniciar quan els agents van tenir coneixement d'un seguit de denúncies tramitades en diferents localitats de tot l'Estat en què s'informava de l'engany sofert en el moment de llogar habitatges vacacionals a ubicacions privilegiades de la costa espanyola com Alacant, València, Las Palmas, Eivissa, Cadis o Girona, entre d'altres.

El contacte es realitzava a través d'anuncis inserits en pàgines especialitzades d'Internet, on els apartaments eren oferts, i en els quals constava un telèfon o una adreça de correu electrònic.

Els interessats havien d'ingressar, en uns comptes bancaris que se'ls facilitaven, el total de la quantitat econòmica en concepte de lloguer per les dates i durada acordades. Quan el llogater es presentava el dia establert a l'habitatge, es trobava amb un domicili particular habitat i que no tenia cap relació o que l'apartament no existia en realitat.

Cinc persones han estat detingudes a Lleida, quatre espanyols i un de nacionalitat colombiana, per presumptes delictes d'estafa, que haurien ocasionat un perjudici econòmic de 46.722 euros. La investigació continua oberta per al total aclariment dels fets i la possible localització de més perjudicats per aquests.

L'operació ha estat realitzada per agents de la Udico de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Lleida.