El cap de llista d'En Comú Podem per a les eleccions generals, Xavier Domènech, va subratllar ahir a Girona que "la manera de superar el Tribunal Constitucional" és "aconseguir el referèndum" que la seva candidatura proposa per fer possible que els catalans exerceixin el dret a decidir. "El 20-D cal aconseguir el referèndum i, llavors, molts debats en els quals estem atrapats i que tenen un punt surrealista se superaran per si mateixos", va sentenciar durant l'acte de suport a la candidatura gironina de la coalició, encapçalada per la banyolina Dolors Terradas.

Domènech considera que és un "joc pervers" recórrer al Tribunal Constitucional en casos com el de la resolució independentista del Parlament.

A l'espera que l'alt tribunal emeti la sentència sobre aquesta declaració, defensa que la política ha de ser un espai per "debatre i confrontar projectes" i que, per tant, els òrgans judicials n'han de quedar al marge.

Afegeix que la sentència -en cas d'anul·lar la resolució- només atura "una declaració d'intencions". Per a Domènech, que la sentència acabés essent contrària a la decisió del Parlament seria un fet "esperable" i repta els catalans a votar el 20-D per "canviar" òrgans com el TC, que considera "extremadament polititzat".

El cap de llista d'En Comú Podem va apel·lar els catalans a anar "massivament" a les urnes. "Les eleccions són clau no només per produir un canvi dins de Catalunya sinó també per ajudar que el canvi es produeixi fora", remarca. Per a Domènech, en aquelles eleccions en què els catalans han participat activament s'han produït els canvis més importants en la política espanyola. Per això, creu que el 20-D és la solució a la situació de "bloqueig" que viu la política catalana.