Un detingut i un imputat. Aquest és el resultat d'una persecució policial de prop de 20 quilòmetres per camins de carros de la Selva i el Gironès. Durant aquesta fugida, els ocupants del cotxe, però, van tenir temps de conduir de forma temerària i a més, de llançar per la finestra prop de 26 quilos de marihuana. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma, però, no donen la investigació policial per tancada i podria haver-hi més detencions relacionades amb els fets.

Tots els fets arrenquen el 26 de novembre, pel voltant de tres quarts de quatre de la tarda. En aquell moment, una patrulla dels Mossos que era a la carretera GIV-5341a l'altura de Riudellots de la Selva va trobar-se un turisme que en veure els policies, va augmentar la velocitat i va començar a avançar en línia contínua.

Els agents van seguir aquest vehicle, que desprenia una forta olor de marihuana i, després d'activar els senyals lluminosos i acústics del cotxe policial, li van ordenar que s'aturés. El conductor del turisme encara va accelerar més, amb la clara intenció de fer-se escàpol. Mentre el turisme fugitiu intentava xocar amb el cotxe patrulla, els agents van veure que el vehicle anava carregat de caixes amb plantes. En arribar a la zona d'Aiguaviva, el vehicle es va endinsar per un camí de terra, fet que va provocar que s'aixequés molta pols i els Mossos el perdessin de vista.

Al cap de poca estona, un altre vehicle dels Mossos va trobar el cotxe fugitiu, a la carretera GI-540, al seu punt quilomètric 1,2, ja en terme municipal de Bescanó, i el va poder aturar. A dins, però, ja no portava les caixes de plantes, només assecadors que s'utilitzen per a la marihuana.

En un primer moment es van identificar els dos homes que hi havia dins del turisme i es va detenir al conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit per originar un greu risc a la circulació.

Caixes amagades al bosc

Després de fer una recerca per la zona, els agents van trobar les caixes de cartró plenes de marihuana amagades al bosc, per això es va imputar també el conductor i l'acompanyant un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues.

En total es van localitzar 25,8 quilos de cabdells marihuana repartits en 5 caixes. La investigació no es dóna per tancada i no es descarten futures detencions relacionades amb el cas.

L'arrestat és un home de 36 anys, nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Farners i l'acompanyant -l'imputat- té 31 anys, nacionalitat espanyola i és veí de Caldes de Malavella. Aquest útim declararà davant del jutjat de guàrdia de Girona, quan sigui requerit. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 28 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Aquesta no és la primera persecució que els Mossos protagonitzen i durant la qual es descobreix droga. Un mes abans, el 12 d'octubre, n'hi va haver una de més de 40 quilòmetres. Els dos ocupants del cotxe van saltar-se un control a la N-II a Pont de Molins, van trencar la barrera del peatge a Vilademuls i els van arrestar a Sant Julià. En escorcollar el cotxe, van trobar-hi més de 18 quilos de marihuana. Van arrestar dos francesos que van quedar acusats de ser els presumptes autors de tres delictes: un contra la salut pública, conducció temerària i atemptat contra els agents de l'autoritat.