Nascut a Barcelona però vinculat des de fa anys a les comarques de Girona, Maluquer és llicenciat en Dret i Sociologia. Conseller nacional d'UDC, ha sigut senador durant la passada legislatura.

Ja han trobat prou gent per confeccionar les llistes?

Hem tingut més oferiments que llocs teníem per omplir, no hem hagut d'anar a buscar ningú. Encara hi ha gent amb cert grau de compromís, gent que creu en el projecte d'Unió.

Però Déu n'hi do la gent que s'ha donat de baixa al seu partit. Canvi d'ideals o moda?

Ha sigut per la pressió, penso. No han pogut aguantar la pressió que hi ha avui a la vida política catalana. Un clima polític en el qual ja no es porta la seriositat, al contrari. Avui a Catalunya has de fer professió de fe, has de creure perquè sí en el que et diuen, o sigui has de fer tot el contrari del que se suposa que és un estat de dret. Seguir un camí contraposat a la llei? Jo crec que Catalunya també es pot defensar de manera seriosa.

UDC no anava millor amb CDC, així sempre tenia uns escons assegurats?

Nosaltres no estem en política per assegurar-nos uns escons, sinó per compartir la nostra visió. Ho hem fet així al llarg de molts anys i no ens caurà cap anell per continuar essent compromesos.

Sembla que CDC comença a dir que seria bo arribar a un pacte amb l'Estat.

És que les coses són així, nosaltres ho hem dit sempre. No porta enlloc el primer dia després d'unes eleccions començar a parlar de secessió.

Creu possible entendre's amb un govern del PP si torna a guanyar?

El que és segur és que a partir del 20-D ni el PP ni el PSOE tindran una majoria forta, i que hi haurà noves forces fortes. Llavors veurem com quedem i què hem de fer per modificar la Constitució perquè se'ns reconegui com el que som. Les millores poden arribar, avui mateix estem molt millor que als anys 90.

Però a veure, vostè és independentista?

No sóc independentista, sóc catalanista.

Què s'ha de fer amb el Senat?

No podem ocultar que necessita una reforma, és evident. La societat no acaba d'entendre les seves funcions, potser perquè no s'han sabut explicar. però vaja, diguem les coses clares: reformar el Senat ni ens traurà de la crisi ni ens durà a un món millor.

Observo que sovint esmenta el respecte a la llei. L'opinió que preval avui és que la majoria és més important que la llei.

Desobeir la llei porta inestabilitat. Un govern ha de fer les coses ben fetes. La majoria d'inversors estan esperant a veure què passa. No hi ha ni coherència, es diuen independendentistes es presenten a les eleccions amb la intenció d'aconseguir un càrrec que prometran davant del Rei. Excepte la CUP, que almenys són conseqüents.