C´s confia a obtenir un senador per proposar clausurar la cambra

Pretén estalviar 5.000 milions d'euros suprimint Diputacions i canviant els Consells Comarcals

04.12.2015 | 07:23
Els candidats al Senat, el Congrés i el diputat al Parlament, ahir.
Els candidats al Senat, el Congrés i el diputat al Parlament, ahir.

C's està convençut que el 20 de desembre obtindran representació al Congrés i al Senat per les comarques gironines perquè és un partit d'"unió i canvi", segons van expressar ahir els caps de llista, Fernando López de Castro i Héctor Amello. López de Castro, militar a la reserva, apunta que aquest serà el seu "últim servei al país" i Amello destaca que proposarà liquidar part de l'Administració. Per començar, el mateix Senat, que C's vol convertir en una mena de Consell d'Estat format pels presidents autonòmics i no "en l'actual cementiri d'elefants".

La candidatura va presentar ahir els principals eixos del seu programa electoral per aconseguir el que anomenen una "segona transició". Primaran la reducció de l'estructura institucional per suprimir la cambra alta, les Diputacions provincials i evitar l'organització política dels Consells Comarcals perquè només siguin consells d'alcaldes. Asseguren que aquestes mesures suposaran un estalvi de 5.000 milions d'euros que es podrien destinar a ocupació i polítiques socials.

L'aspirant a senador, Héctor Amello, també va deixar clar que una de les prioritats de la seva formació serà defensar les infraestructures de la província, arranjar la N-II i apostar el corredor mediterrani, que considera una infraestructura essencial no només per a les comarques gironines sinó per al conjunt de l'Estat i Europa.

A López de Castro li va correspondre enumerar les principals línies de treball del partit si aconsegueix governar: perseguir la corrupció i expulsar de la vida política tothom que estigui tacat, acabar amb les successives lleis educatives i incloure l'anglès com a assignatura obligatòria, ampliar el permís de paternitat a 28 setmanes, la rebaixa de l'IVA i l'IRPF i l'elaboració d'un contracte laboral únic. N'hi ha més però ahir només es van centrar en aquestes.

El "separatisme" tampoc li fa por a C's perquè entén que és un fenòmen que fa centenars d'anys que es produeix a Espanya. De Castro va recordar com alguns municipis van arribar a encunyar moneda pròpia i apunta que les aspiracions independentistes s'acaben oferint un projecte de país "atractiu".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema