El regidor de Cohesió Social i Atenció a les Persones, Josep Berga CiU) -en un dels darrers plens d'Olot- va anunciar la contractació d'una persona sense feines administratives i dedicada només a contactar amb propietaris de pisos buits. Segons ell, la persona contractada haurà de convèncer els propietaris de posar els seus pisos buits a la borsa de lloguer social. L'objectiu de la contractació serà incorporar de 30 a 50 pisos buits per any a la borsa de lloguer social.

Per reforçar la feina de la persona contractada, l'Ajuntament ha posat una partida al pressupost del 2015 per tal d'afrontar reformes. "A vegades -va precisar Berga-, els propietaris dels pisos no els posen en joc per falta d'un electrodomèstic o petites reparacions". La partida és perquè l'Ajuntament es faci càrrec de la primera inversió i el pis entri a la borsa de lloguer social.

Berga va indicar que una altra previsió de cara al 2016 és treure una convocatòria d'ajuts per a reparació de façanes en llocs estratègics de la ciutat.

Segons va explicar, les 3 novetats han suposat un increment de 60.000 € a la partida de l'Ajuntament dedicada a habitatge.

La creació d'oferta d'habitatges de protecció oficial ha estat un dels principals objectius dels darrers equips de govern. Primer a partir de la construcció d'habitages nous destinats a matrimonis joves. Ara - en canvi-, la intenció és rebaixar el nombre de pisos construïts i buits per dedicar-los al lloguer oficial.

Fa un any, un estudi de l'Ajuntament va descobrir l'existència de 1.372 pisos buits a Olot. Consideren pis buit el que està desocupat sense causa justificada i de manera permanent des fa més de dos anys.