L'Ajuntament d'Olot ha valorat l'energia dels llocs de llum de la ciutat per tal d'aconseguir ajuda del Ministeri d'Indústria i Energia. Josep Gelis (regidor de Territori, Espai Públic i Medi Ambient per CiU) ha explicat: "Sempre estem fent projectes d'eficiència d'enllumenat per poder obtenir estalvi en el consum d'energia elèctric".

El regidor ha afegit: "En aquest cas hi ha una memòria valorada que té en compte tots els llocs de llum que hi ha a la ciutat" i ha concretat: "Sempre estem fent projectes d'eficiència d'enllumenat per poder obtenir estalvi en el consum d'energia elèctric".

Segons ell, "el projecte farà possible que l'Ajuntament accedeixi a un crèdit sense interessos que ve de l'Institut per la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE) del Ministeri".

Gelis va precisar que els carrers amb més consum d'electricitat pública són els de la perifèria i en concret "els polígons industrials".

Eficència energètica

Des del 2011, l'Ajuntament d'Olot duu a terme accions encarades a l'estalvi energètic. Els objectius són reduir el cost de la llum per afavorir la hisenda municipal i evitar la contaminació tant d'excés de llum com d'emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Una acció concreta va ser posar sensors al sistema de llums públics per coordinar l'encesa i l'apagada dels llums públics amb la llum natural. També van posar sensors a tots els edificis municipals per provocar l'apagada dels aparells i dels llums activats fora d'hores.

Per un futur immediat, te previst activar una xarxa intel·ligent d'energia. Panells solars, pous de geotèrmia i calderes de biomassa proporcionaran energia a una part dels edificis públics del centre.