Anar a córrer per la muntanya o fer bicicleta s'ha convertit en un esport de risc a Sant Gregori. Ahir un ciclista que va aparcar els pedals per sortir a caminar amb la seva dona i una amiga es va trobar una trampa a Sant Grau posada per algú que tenia tota la mala intenció possible. Es tractava d'una peça de ferro amb cinc claus soldats encarats amb la punta cap al cel i parcialment enterrats per dissimular-los i dos claus de més d'un pam clavats al terra per assegurar que la trampa no es mouria si algú la trepitjava o hi passava amb la bicicleta per sobre.

La trampa estava col·locada en el corriol que baixa de l'ermita de Sant Grau fins al camí dels ànecs -anomenat així per les granges que hi ha. No es veia a simple vista i si no arriba a ser perquè l'amiga de la parella va entrebancar-se, probablement encara seguira al lloc. En caure, la dona va pensar-se que es tractava d'una branca i va voler apartar-la del camí per evitar que algú prengués mal.

En adonar-se el grup que es tractava d'una trampa van voler retirar-la immediatament però els va portar feina, ja que estava perfectament fixada. Qui la va col·locar va assegurar-se de trobar el lloc on fer més mal, ja que estava situada ben bé al mig de la trialera, en un punt de pas obligat per tothom que circuli amb la bicicleta o hi passi corrent.

El grup va estar de sort perquè ahir al matí no va sortir a córrer sinó a caminar. "Si hagués anat sol a córrer, hauria baixat ràpid i, si l'hagués trepitjar-la, m'hauria foradat el peu segur", explica l'home que se la va trobar, veí de Bescanó i membre del club ciclista Bikeno, que es coneix aquesta zona perfectament perquè és la que acostuma a recórrer.

Ahir mateix va dirigir-se a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per denunciar la troballa de la trampa i entregar-la als agents. Abans va fer fotografies i les va penjar a les xarxes socials, que de seguida van bullir d'indignació.