Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 25 de novembre dos homes de 31 i 33 anys, veïns de Sant Feliu de Guíxols, com a presumptes autors de quatre delictes de robatori amb força. A més, a un d'ells també se li imputa un delicte contra la seguretat del trànsit.

Els fets van passar el mateix 25 de novembre, a la carretera C-31, al seu punt quilomètric 340, al terme municipal de Pals, on diverses patrulles dels Mossos estaven fent un control per tal de prevenir robatoris a interior de domicili. Quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda, els agents van veure que un vehicle s'aproximava al control i de sobte feia un canvi de sentit prohibit. Una patrulla de la policia catalana el va seguir i, en adonar-se'n, el conductor va augmentar considerablement la velocitat, cosa que va posar en perill la resta d'usuaris que circulaven en aquell moment per la via. Després d'avançar sense visibilitat en un revolt uns vehicles i obligar a frenar, per evitar un xoc frontal, els conductors de dos cotxes, els fugitius van circular temeràriament en direcció a Begur. Abans d'arribar a la població, però, el conductor va girar a l'esquerra per anar per un camí sense asfaltar. Els Mossos que anaven darrere del cotxe van veure com de la finestra del conductor en sortia un televisor de pantalla plana i com es trencava quan va impactar contra el terra.

Moments després, el conductor del turisme va perdre el control i va impactar contra una paret. Els Mossos van veure que els dos homes baixaven ràpid del cotxe i llençaven una impressora darrere d'uns matolls. Els policies, en arribar, van identificar els dos homes i van veure que el cotxe anava carregat d'objectes: una caixa de trepant, un carregador de bateries, diversos tornavisos, el comandament a distància de la televisió trencada, una llanterna, 13 arracades, un ventilador, dues impressores, un carret de pescar i dues targetes de memòria, entre altres objectes.

Els dos homes no van saber explicar la procedència d'aquells objectes. Mentre se n'esbrinava l'origen, els Mossos van imputar al conductor un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir temeràriament i no haver obtingut mai el permís de conduir. A més, va donar una taxa d'alcohol positiva administrativament.

Quan la policia catlana va saber que aquells objectes acabaven de ser sostrets en tres domicilis de la Comunitat Residencial Empordà de la població de Begur, van detenir els dos homes com a presumptes autors dels fets.

Fruit de les investigacions, els agents van esbrinar que una de les targetes de memòria estava denunciada com a sostreta el passat mes de maig, quan hi va haver un altre robatori amb força en un domicili de Begur, per això se'ls va imputar un quart robatori amb força.

Els detinguts en l'operació policial, un dels quals tenia nombrosos antecedents, van passar el passat dia 27 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, el qual, després d'escoltar arguemtns, va decretar la llibertat amb càrrecs per un dels homes i l'ingrés a presó per l'altre.