Investiguen si hi ha més trampes contra ciclistes al Puig de Sant Grau

L'Ajuntament de Sant Gregori no descarta prendre accions judicials un cop hagi finalitzat la investigació

07.12.2015 | 16:14
Investiguen si hi ha més trampes contra ciclistes al Puig de Sant Grau

Els Mossos d'Esquadra ja s'han posat a treballar per trobar els individus que van col·locar trampes contra ciclistes al camí del Puig de Sant Grau de Sant Gregori. En paral·lel els Agents Rurals van pentinar ahir la zona per esbrinar si hi ha altres trampes com les que van trobar un grup de vianants aquesta setmana.

Tal com va avançar Diari de Girona, divendres un grup de vianants va trobar una trampa a Sant Grau que estaria posada per algú que tenia tota la mala intenció possible. Es tractava d'una peça de ferro amb cinc claus soldats encarats amb la punta cap al cel i parcialment enterrats per dissimular-los i dos claus de més d'un pam clavats al terra per assegurar que la trampa no es mouria si algú la trepitjava o hi passava amb la bicicleta per sobre. La trampa estava col·locada en el corriol que baixa de l'ermita de Sant Grau fins al camí dels ànecs. No es percebia a simple vista i la van descobrir perquè una de les dones va entrebancar-se. En caure, va pensar-se que es tractava d'una branca i va voler apartar-la del camí per evitar que algú prengués mal. En adonar-se el grup que es tractava d'una trampa van voler retirar-la immediatament però els va portar feina, ja que estava perfectament fixada. Qui la va col·locar va assegurar-se de trobar el lloc on fer més mal, ja que estava situada ben bé al mig de la trialera, en un punt de pas obligat per tothom que circuli amb la bicicleta o hi passi corrent.

El grup va dirigir-se als Mossos per comunicar la troballa i la policia catalana ja ha començat les investigacions per esbrinar l'autor o autors d'aquesta bretolada. L'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, va condemnar que es col·loquin trampes contra ciclistes als boscos del municipi i va recordar que aquesta és una zona molt concorreguda on la gent acostuma a anar a fer esport, córrer o fer una ruta en bicicleta. "Per sort ningú va prendre mal, però és molt lamentable que algú hagi col·locat una trampa d'aquestes característiques en un corriol", va destacar el batlle. Segons Roca, el corriol on es va trobar l'artefacte fa poc més de mig any que es va obrir. "En principi, el consistori emprendrà les accions que cregui convenients quan hagin finalitzat les investigacions", va afegir l'alcalde. De moment, es desconeix l'autor o els motius que van impulsar a posar la ?trampa en aquest espai però en altres indrets del país s'han trobat trampes anticiclistes similars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El descens en el nombre de pernoctacions de clients estrangers provoca que la xifra global sigui...

Enllaços recomanats: Premis cinema