La tardor de 2015 es pot qualificar de seca i amb temperatures normals a gran part de Catalunya, segons les primeres dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya. Pel que fa a temperatures, ha estat especialment càlida a amplis sectors de la meitat est.

Si es pren com a referència els valors de 15 sèries climàtiques històriques repartides pel país, la temperatura de la tardor ha estat per damunt de la mitjana climàtica, però «sense estridències». Aquest és el resultat d'un setembre lleugerament fred en general, però normal a sectors interiors de l'Alt Empordà, serra de l'Albera i punts de la conca del riu Anoia. L'octubre, per la seva banda, va resultar lleugerament càlid a punts de la depressió Central, del litoral i prelitoral i lleugerament fred a les parts més elevades del Pirineu occidental, Prepirineu central, serra de Prades, massís del Port, Cap de Creus i extrem sud-occidental de la comarca del Segrià.

Finalment, el novembre ha resultat càlid arreu, i fins i tot molt càlid a les parts més elevades del territori, una anomalia tèrmica motivada per la presència d'un potent anticicló de caràcter càlid que va afectar el Principat.