L'Ajuntament de Llagostera -al Gironès- destinarà 40.000 euros del pressupost municipal a projectes acordats per veïns del municipi. El procés de selecció encara està obert i se sotmeten a votació iniciatives relacionades amb els equipaments esportius, el transport públic o els habitatges socials. La decisió final sobre quins projectes s'inclouen als comptes municipals es prendrà el proper mes de gener.

Aquests dies, una vintena de persones han format part d'un taller participatiu que ha servit per validar i prioritzar les quaranta-un propostes ciutadanes que els veïns de Llagostera han fet arribar a l'Ajuntament, amb l'objectiu que les incloguin en el pressupost municipal corresponent a 2016.

Enguany, els llagosterencs decidiran a què es destinen 40.000 euros del pressupost municipal. Aquesta decisió es durà a terme mitjançant una votació, que es realitzarà al llarg de gener.

Les quaranta-una propostes rebudes s'han agrupat en quatre grans àmbits temàtics i, després de dur a terme un procés de validació i de puntuació, un total de disset han passat a la fase final del procés.

Entre les propostes ciutadanes que s'han seleccionat com a finalistes hi ha la d'habilitar més horts comunitaris a Llagostera, crear una zona de pícnic a l'aire lliure, millorar les instal·lacions del pavelló esportiu, disposar d'habitatges socials, promoure l'ús de la bicicleta a la població, millorar el transport públic entre Llagostera i el municipi veí de Caldes de Malavella, promoure productes ecològics i de quilòmetre zero amb els productors locals i establir un mercat d'intercanvi i segona mà, entre d'altres.

Amb motiu de la sessió participativa, els regidors d'Hisenda i Participació de l'Ajuntament de Llagostera, Ramon Soler i Sergi Miquel, van explicar que «totes les propostes passaran, ara, una validació tècnica per tal de pressupostar-les i definir quines es sotmeten a votació popular».

El taller participatiu, que està dinamitzat per l'empresa gironina Neòpolis -una consultora d'innovació social especialitzada en l'anàlisi de nous escenaris socials, econòmics i territorials-, es va dur a terme la setmana passada a la sala polivalent del Centre Cultural Can Roig.