la gala dels premis g! es va celebrar ahir al vespre al Mas Marroch, a Vilablareix.Guardonats i públic durant l'entrega dels premis de turisme de les comarques i el Pirineu de Girona.L'acte va ser presentat pels ex-Teatre de Guerrilla Rafael Faixedas i Carles Xuriguera.

L'empresari hoteler Josep Colomer i Trias, l'Associació de Càmpings de Girona, l'expert en turisme Raimon Martínez Fraile, el cuiner Jaume Subirós i la família Mercader van ser guardonats ahir al vespre amb els premis G! honorífics, mentre que els periodistes espanyols Arantxa Neyra i "scar Checa, i el videobloguer italià Emilano Bechi Gabrielli són els guanyadors del concurs de comunicació dels premis. El projecte d'estudi «El pasturisme» és el treball guanyador en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza.

Els premis G! de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona, van arribar a la desena edició reunint més de tres-centes persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí. La gala d'entrega que es va celebrar al Mas Marroch, a Vilablareix, aquest any es va convertir en un homenatge al món del cinema.

L'acte va ser presidit pel president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila; el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l'alcalde de Vilablareix, David Mascort, i va ser conduït pels actors Rafael Faixedas i Carles Xuriguera i va comptar amb el suport de l'Ajuntament de Vilablareix i la Caixa.

Els premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat de Turisme va crear el 2005 amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, amb els premis de comunicació, també es vol estimular la difusió a l'exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i promoure, amb el premi de recerca, el coneixement científic d'aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.

Josep Colomer i Trias

X Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional

Professional del sector de l'hostalatge, en reconeixement de la seva vàlua i trajectòria professional en turisme, al capdavant de l'Hotel Trias de Palamós i de la seva vinculació amb la Cambra de Comerç de Palamós.

Associació de Càmpings de Girona

«X Premi G! Xiquet Sabater i el projecte empresarial

En reconeixement de la tasca de promoció del territori i de posicionament de la Costa Brava i el Pirineu com a destinació de qualitat en els principals mercats emissors.

Raimon Martínez Fraile

IV Premi G! Especial Jordi Comas i Matamala

A títol pòstum, en reconeixement de la seva tasca personal i professional, per haver acumulat valors com són ara la vocació de servei, la cultura de l'esforç, la dedicació al sector turístic i, també, l'estima a la Costa Brava.

Jaume Subirós i la família Mercader

I Premi G! Especial Juli Soler i Lobo

Del Motel Empordà de Figueres, en reconeixement de la seva tasca personal i professional, perquè acumulen valors com són ara la vocació de servei, la cultura de l'esforç, la dedicació i la innovació en la gastronomia del territori

Arantxa Neyra

X Premi G! de Comunicació de les Comarques Gironines, en la categoria de mitjans escrits

Dotat amb 6.000 euros, a la periodista espanyola Arantxa Neyra pel reportatge «Cataluña. Cadaqués: Más que una cala bonita», publicat a la revista IN Magazine, i pel monogràfic sobre Catalunya de la revista Condé Nast Traveler, en reconeixement de la qualitat dels textos i dels continguts gràfics, i de la gran audiència assolida, que contribueix a la projecció de la Costa Brava.

"scar Checa

X Premi G! de Comunicació de les Comarques Gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals

Dotat amb 6.000 euros, a "scar Checa per la sèrie de quatre càpsules emeses en el programa radiofònic «Escapadas», de Radio 5 de RNE, que contribueixen a difondre i projectar els valors naturals, enogastronòmics i culturals de la Costa Brava.

Emiliano Bechi Gabrielli

IV Premi G! de Comunicació de les Comarques Gironines, en la categoria de mitjans digitals

Dotat amb 4.000 euros, al videobloguer italià Emiliano Bechi Gabrielli pel vídeo digital «In Pyrenees. The door to the Costa Brava», en reconeixement de la qualitat, la sensibilitat i la projecció, per a una audiència global, dels atractius paisatgístics, culturals, enogastronòmics i identitaris de la destinació Pirineu de Girona.

Neus Monllor Rico

VI Premi G! de Recerca Yvette Barbaza

Al millor treball de recerca, dotat amb 6.000 euros, a la proposta de projecte titulat «El pasturisme: un producte turístic nou per a les comarques gironines? Anàlisi de recursos i propostes de futur», de Neus Monllor Rico; una investigació que presenta la possibilitat de desenvolupar un nou producte turístic vinculat a la pastura i el turisme, el pasturisme, a les comarques gironines, motivat per la creixent tendència a oferir al turista experiències úniques, sensorials i memorables.