El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ahir va presidir la primera reunió de la comissió de seguiment del Pla director urbanístic (PDU) del domini esquiable La Molina-Masella, que es va celebrar a l'estació de muntanya de La Molina. Aquest nou instrument de planejament abastarà els municipis d'Alp, Das i Urús, a la Cerdanya; Bagà i Castellar de N'Hug, al Berguedà, i Toses, al Ripollès. La previsió és que es pugui aprovar inicialment al llarg del primer trimestre de 2016.

Fins ara, cada nova inversió o millora a realitzar comportava l'inici d'un nou expedient adaptat al planejament de cada municipi, amb la parcialitat i els temps de tramitació que això comporta. També calia un estudi d'impacte ambiental de cada projecte, cosa que no permetia una valoració ambiental estratègica conjunta de totes les actuacions.

Una vegada aprovat el PDU, aquest ja preveurà totes les inversions a realitzar en el seu horitzó temporal, planificades tenint en compte la globalitat del domini esquiable i acompanyades dels seus projectes. Per tant, només caldrà la preceptiva llicència municipal per dur-les a terme.