El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar per unanimitat un conveni de cooperació entre el mateix Consell i els ajuntaments de la comarca destinat al cofinançament dels serveis d'ensenyament cultura i esports. L'acord havia estat debatut en els dos darrers Consells d'Alcaldes. A més, la proposta de cofinançament havia estat en els Consell d'alcaldes del mandat anterior.

Que el tema havia estat parlat de temps, ho va dir el vicepresident, Josep Berga (CiU): «Es va debatre llargament en els dos anteriors consells d'alcaldes». Després va enumerar:«Són la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC), els recursos educatius de l'Institut Municipal d'Educació d'Olot (IME), el Cantània (cantada de final de curs), la despesa de l'Oficina Comarcal del Consorci de Normalització Lingüística, el Consell Esportiu de la Garrotxa, l'Arxiu de la Garrotxa, i el programa de qualificació compartica del Pla de Transició al Treball».

Va explicar: «Són serveis cofinançats per la Diputació i la Generalitat». De la despesa total dels serveis, el Consell Comarcal de la Garrotxa en va assumir el 10% fins al 2013. En aquell moment, segons Berga, el Consell Comarcal va demanar la col·laboració dels ajuntaments, perquè es fessin càrrec de cofinançar el 40% del 10% del cost total que fins llavors havia assumit el Consell Comarcal de la Gar?rotxa. Va dir: « Vista la situació del ?pressupost del Consell Comarcal, es va demanar la cooperació als ajuntaments». Segons va explicar:?«Es va debatre de quina manera es podia repartir i en del darrer Consell d'alcaldes es va arribar a un acord». Va seguir: «Avui el que portem a aprovació és el conveni que ha de regular l'acord entre el consell comarcal i els diversos ajuntaments».

«La reunió del Consell d'alcaldes va ser complicada», va descobrir el portaveu d'ERC-AM, Narcís Feixas. «Jo -va continuar- sé que per als ajuntaments petits com el meu és difícil fer aquests equilibris». Això no obstant va exposar:?«Com que els tres alcaldes del nostre grup [Santa Pau, la Vall d'en Bas i Castellfollit de la Roca], ens han dit que és complicat, però que ho hem de fer, hi votarem a favor».

«Ens sembla bé», va afirmar Sílvia Pagès (CUP). Segons ella, és bo mantenir uns serveis que no són prioritaris i va demanar per la possibilitat d'ampliar-los.

La definició de Josep Guix (PSC) va ser: «La filosofia del Consell Comarcal és donar serveis als ajuntaments». Va afegir:?«Sobretot, si són serveis relacionats amb ensenyament, cultura i esports, dels quals els municipis petits estan mancats.

Joan Espona (president del Consell Comarcal per CiU) va exposar: « Ja no tenim l'obligació de donar aquests serveis, però ho hem de fer per millorar». Va afegir que el propòsit del Consell Comarcal és el de donar més serveis i de més qualitat. Va subratllar les dificultats per trobar recursos. Sobre els ajuts, Espona va indicar que en cas de millora del conveni es milloraria el paper dels pobles o la qualitat dels serveis.