La marató de tv3 tornarà a confiar en la complicitat de tots els ciutadans per recaptar fons per la lluita contra la diabetis i l'obesitat.El plató on demà es desenvoluparà el programa solidari de TV3 ja es troba a punt.Centenars de voluntaris tornaran a atendre trucades des de la?Fira de Girona, que disposarà enguany de 90 línies.Anna Boadas i?Toni?Cruanyes són els dos presentadors del programa.

Les comarques gironines viurant una onada solidària a favor de la Marató de TV3 que se celebra demà i que aquest any està dedicada a la lluita contra la diabetis i l'obesitat. No hi ha racó de la demarcació que aquest cap de setmana i fins i tot els dies posteriors no organitzi alguna iniciativa solidària per recaptar fons. La majoria de les activitats es concentren aquest cap de setmana però en algunes localitats ja fa dies que es porten a terme algunes activitats de caracter solidari i fins i tot en algun municipi els actes s'allargaran el cap de setmana del 19 i el 20.

La majoria de les activitats tenen en comú la recaptació de fons que posteirorment s'enviaran a la fundació de la Marató pel seu recompte final. Aquest any s'ha escollit la lluita de les malalties metabòliques com la diabetis i de l'obesitat. Des de l'organtizació s'ha insistit i que en els darrers anys s'ha aconseguit millorar la qualitat i l'esperança de vida de les persones afectades però les dues dolències són encara dues malalties cròniques i per aquest motiu cal continuar investigant per trobar-ne les causes i una solució definitiva.

Moltes de les activitats que es portaran a terme els propers dies a Girona tenen relació amb la salut i per aquest motiu en diverses poblacions s'han organitzat caminades saludables, tallers informatius, conferències i xerrades per divulgar què és la diabetis i l'obesitat. Tote les iniciatives per recaptar fons tenen cabuda també en aquesta edició de la Marató de TV3, des de quines populars, sorteigos de paneres o entrades populars per a funcions de teatre o pastorets.

Una altre iniciativa solidària que s'ha consolidat amb el pas de l'edicions és l'enregistrament del disc de la Marató que es distribueix unes setmanes abans amb els principals diaris catalans, entre ells Diari de Girona.

El tret de sortida del programa de demà es donarà des de Catalunya Ràdio a les 8h del matí, amb Ricard Ustrell, i a les 10h s'hi incorporarà TV3, amb els presentadors Anna Boadas i Toni Cruanyes al capdavant. Més d'un milió de persones implicades en les 2.0000 activitats convertiran La Marató en un espai que va més enllà de la televisió pública, transgredint tot el país. «1 de cada 4 tenim diabetis o obesitat i la meitat no ho sabem». Amb aquest lema, La Marató torna a cridar els catalans a mostrar de nou aquest diumenge des de primera hora del matí i fins ben entrada la matinada la seva solidaritat en el programa més llarg de la televisió pública. Una nova edició que tornarà a combinar sensibilització, entreteniment i divulgació amb l'objectiu de recaptar fons per finançar projectes de recerca i que implicarà d'una manera directa Catalunya Ràdio, que encetarà l'espai i inaugurarà el marcador. La recaptació definiiva es coneixerà d'aquí unes setmanes quan es recullin tots els donatius i posteriorment es passarà balanç de quins programes d'investigació s'han posat en marxa.