L'Ajuntament de Santa Pau ha posat en servei la nova xarxa de calor a partir d'una caldera de biomassa forestal. La xarxa escalfa l'escola, les llars d'infants i el dispensari mèdic. Abans, el sistema de calefacció era amb biodièsel. Ara, la nova xarxa de biomassa garanteix una molt bona eficiència energètica i més estalvi econòmic per al municipi.

Les obres van començar al mes de març i en les darreres setmanes s'ha pogut posar en funcionament, amb uns resultats molts satisfactoris.

La inversió necessària va estar al voltant dels 170.000 €, dels quals 160.000 van ser subvencionats per la Diputació de Girona i 10.000 € per l'ajuntament.

Es preveu que l'estalvi econòmic sigui de fins al 60% i la inversió sigui rendibilitzada en 7 anys. L'ajuntament també està satisfet per la contribució de la reducció de CO2 al medi ambient, un tema important per a un poble que part del seu territori pertany a una zona protegida qiue ubica la Fageda d'en Jordà i els volcans Croscat i Santa Margarida.

Per tal d'ampliar el compliment dels compromisos ambientals i econòmics, l'Ajuntament ha mantigut negociacions amb l'associació de propietaris forestals per tal d'aconseguir que la biomassa surti dels boscos del municipi.

El compromís ambiental de Santa Pau, a més de la xarxa de calor, abasta el servei de recollida d'escombraries. Fan campanyes de promoció del reciclatge i posen els elements necessaris perquè els veïns en facin.