El ple de l'Ajuntament va aprovar divendres amb els vots d'ERC, el vot en contra de CiU i l'abstenció del PSC, el pressupost per l'exercici 2016 que augmenta en un 12,6% per l'augment d'ingressos de l'IBI fruit de la regularització que el Ministeri d'Hisenda està fent a través del cadastre i de l'increment de l'activitat econòmica del municipi.

Aquesta pujada del pressupost es traduirà en un augment del 61,5% de les inversions respecte a les de 2015. El pressupost de l'Ajuntament de Vilablareix per al 2016 és de 3.258.849 euros.

Les inversions passen dels 209.000 a 338.000 euros i suposaran, segons va manifestar l'alcalde de Vilablareix, David Mascort, "un augment de la despesa en polítiques de promoció econòmica, cultura i educació, que ve donat per l'impuls de l'aprenentatge de l'anglès i la formació per a aturats, empreses i veïns".

Més carrils bici

"Com a inversions més significatives, es preveu la reforma del cementiri, inversions en la millora de la mobilitat urbana per seguir creixent en carrils bici i les reformes i millores de diferents edificis municipals", va afegir Mascort.

El pressupost segueix també amb la política de reducció de l'endeutament municipal que es va iniciar ja la legislatura passada i que permetrà acabar el 2016 amb un endeutament del 35,5%.

L'alcalde de Vilablareix va destacar que amb aquests números i situació econòmica "seguim amb la voluntat de reduir l'endeutament i, en cinc anys, hem passat del 101,65 al 35,5% dels ingressos ordinaris. Aquest endeutament tan baix ens permet plantejar-nos la possibilitat de fer noves inversions al municipi".