Els sindicats que tenen representació a la Mesa General de la Funció Pública han convocat per aquesta tarda una nova concentració de treballadors i treballadores de la Generalitat a Girona per a protestar contra les retallades als empleats públics.

La protesta organitzada per UGT, IAC i CCOO serà avui, dos quarts de sis de la tarda, a la plaça Pompeu Fabra de Girona, davant la seu de la Generalitat.

Els sindicats reclamen de nou la recuperació dels drets laborals dels treballadors de la Generalitat que els van retallar al 2012 i demanen que no se'ls discrimini respecte a la resta d'empleats públics.

Aquesta no és la única protesta d'aquest tipus feta pels sindicats de la Taula de la Funció Pública. A finals de novembre, divuit representants de tots els sectors -sanitat, educació i administració- i dels tres sindicats es van tancar a la seu de la la Generalitat a Girona per a exigir el retorn de la paga extra i d'altres drets laborals. Hi van passar la nit en suport a una altra tancada sindical al Departament d'Empresa i Ocupació, a Barcelona, per reclamar una proposta amb data per a la recuperació dels drets laborals perduts el 2012, com la paga extra o els dies de permís per antiguitat.