Els veïns de Mieres podran votar diumenge a favor o en contra d'una modificació del Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM). El dia de de les eleccions al Congrés i al Senat, els veïns podran trobar una urna al dispensari mèdic, on podran fer el vot local. Tota la gent major de 18 anys podrà votar de les 9 del matí fins a les vuit del vespre. La pregunta per la votació serà:?«Voleu que l'Ajuntament de Mieres iniciï la modificació del POUM per a permetre càmpings al municipi?». En tant que opcions de resposta hi haurà: sí, no i en blanc. Si la particicipació és com a mínim del 50% dels veïns, la resposta serà d'aplicació directa. Si la participació és inferior el resultat serà pres en consideració.

La decisió d'anar a les votacions va ser presa en una assemblea oberta que va tenir lloc el dia 5 de novembre. A la sala de plens de l'Ajuntament, unes 30 persones van debatre els avantatges i els inconvenients de deixar fer càmpings al terme municipal. Entre els avantatges hi ha els beneficis econòmics del turisme i en els inconvenients l'impacte ambiental, l'increment del trànsit i la disminució del sòl agrícola.

Des de l'aprovació del POUM al 2006, un dels usos no permesos a Mieres és el de càmping. Les causes són l'alt valor agrícola dels terrenys i l'interès natural de les rieres.

Això no obstant -segons fonts de l'Ajuntament-, el 2014 un veí es va mostrar interessat en la creació d'un petit càmping. La idea es fer-lo en base a un principi de respecte pel medi ambient.

Davant de la proposta, l'Ajuntament anterior de CiU -el juliol del 2014- va iniciar un procés destinat a modificar la normativa per fer possible el càmping. El procés va arribar al ple i quan va estar en període d'informació pública va rebre al·legacions desfavorables. Davant de l'oposició el procés es va alentir.

L'Ajuntament actual de la CUP anul·larà l'aprovació inicial i tornarà a activar els procés a partir de la base d'obrir el debat al poble.

En cas que diumenge surti que sí l'Ajuntament tindrà en compte condicionants com la ubicació, el nombre de places, l'impacte visual o els accessos.