L'hospital Santa Caterina de Salt acull avui una jornada organitzada per l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) dedicada al voluntariat. Amb aquest acte, la institució vol reconèixer públicament la tasca de les persones que presten serveis de voluntariat als diferents centres de l'IAS, tant en l'atenció al pacient de l'hospital Santa Caterina, com del centre sociosanitari La República, i de les diferents unitats i serveis de salut mental, principalment.

L'IAS manté convenis de col·laboració amb Càritas Diocesana, la Fundació Oncolliga, l'Associació Espanyola contra el Càncer a Girona, i Suport a la Solitud. En el seu conjunt els voluntaris fan més de 1.100 acompanyaments l'any, tant als centres de salut com en d'altres per estar al costat de l'usuari en les visites a l'especialista o en la realització de proves complementàries, per exemple.

La jornada serà inaugurada a les dotze del matí pel president de l'IAS, Joan Profitós, a la sala de docència de l'hospital. Tot seguit tindrà lloc la conferència Voluntaris per aprendre, a càrrec de la infermera de l'hospital Santa Caterina, Pilar Parra, també voluntària. L'acte clourà amb l'homenatge a cada entitat.