Una jornada de vaga convocada pel sindicat CGT incrementarà avui els retards als trens provocats per la incidència ferroviària d'aquest dimarts com a conseqüència d'un robatori de cable de coure. A conseqüència de la incidència de Bifurcació Mollet, Renfe estima que els trens de la línia R11 que uneix Portbou i Barcelona i la R2 poden augmentar el seu temps de viatge en una mitjana de trenta minuts. El Ministeri de Foment i el Departament d'Empresa i Ocupació han establert un dispositiu de serveis mínims que preveu un servei d'un 66% entre les 06.00 i les 09.30 hores, i entre les 17.00 i les 20.30 hores a la xarxa de Rodalies i trens regionals, mentre que la resta de la jornada serà del 33%.

Renfe explica que com que es tracta d'una convocatòria de vaga anterior a la incidència ferroviària d'aquest dimarts, s'han establert els serveis mínims sobre el servei habitual d'un dia i no sobre l'actual servei del pla especial, que a la R11 suposa que circulen dos trens per hora i sentit.

Fonts de Renfe van apuntar ahir que, en hores punta, la situació podria complicar-se en relació amb la d'ahir en les línies afectades per les incidències (R2, R11 i la R8), ja que la xarxa haurà d'assumir més trens, de manera que es podria produir un efecte caravana i les esperes mitjanes podrien ser igual o superiors a 30 minuts.

Respecte a la R8, només circularà el tram Martorell-Cerdanyola Universitat, mentre que els viatgers del tram Mollet-Granollers Centre hauran d'anar a l'estació de Montcada i Reixac, on poden desplaçar-se a peu fins a l'estació de Montcada i Reixac-Manresa, ubicada a la línia R4/R7.

D'altra banda, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s'assegura amb un servei del 72%, i els serveis essencials en Avant són del 63%.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge.

La protesta del sindicat CGT reclama millores en el conveni col·lectiu que es podria sindicar en els propers dies.

Tercer dia a mig gas

Segons va informar ahir Renfe, uns 50.000 passatgers van agafar ahir les línies de Rodalies afectades pel robatori de cable de coure. Fonts de la companyia van indicar que el tercer dia a mig gas va anar amb normalitat i que es van complir els serveis previstos, tant els de trens com els complementaris de bus. Encara no hi ha previsió de quan es recuperarà la normalitat del servei.