El Col·legi d'Agents Comercials de Girona i comarques, amb seu a Girona, va celebrar ahir al matí la festa patronal de la col·legiació, un esdeveniment dedicat als més veterans de la corporació. El programa va començar a primera hora amb la missa en honor a la Verge de l'Esperança, patrona dels agents, i en record als companys difunts. Després, les instal·lacions col·legials van ser escenari de l'acte de lliurament dels diplomes als 25 d'anys d'antiguitat que enguany compleixen un total de 28 col·legiats. En el marc d'aquest acte, el president de la corporació, Josep Burgas, va fer una menció especial al col·legiats Jaume Font, Esteve Puigdemont i Max Fisher, tots ells amb 50 anys d'antiguitat col·legial.

Com cada any, la diada patronal va comptar amb la participació de les institucions gironines, representades ahir per la regidora d'Urbanisme i Activitats de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; el president de la Llotja de Girona, Domènec Morera, i el president de la SECOT a Girona, Narcís Mateu.

Durant l'acte parlamentari, Burgas, també president del Consell Català de Col·legis d'Agents Comercials, va posar l'accent en la trajectòria dels col·legiats homenatjats i va destacar el bon posicionament de l'entitat gironina respecte als col·legis d'agents comercials de la resta de l'Estat espanyol. D'altra banda, Burgas també va destacar el repunt de l'economia, fet que s'ha notat, va subratllar, en un increment de les vendes dels agents dels diferents sectors.

Per la seva banda, Madrenas va tancar l'acte posant de relleu la tasca de la corporació vers la professió i va felicitar als col·legiats més antics assistents a l'esdeveniment. La regidora també va dir que Girona tanca l'any amb increment de l'ocupació però que "encara queda molt fer".