Mentre la megafonia anunciava retards d'entre 45 i 60 minuts per culpa d'«actes vandàlics» i els tècnics d'Adif treballaven en una de les instal·lacions incendiades, els usuaris de l'estació de Mollet-Sant Fost s'apropaven als treballadors de Renfe per saber què passava. D'altres feien cua per comprar els bitllets. Eren les 11 del matí i hi havia força gent, però no tanta com entre les 8 i les 9 del matí, que és quan hi ha hagut més rebombori i més queixes, segons els testimonis. Molts passatgers parlaven per telèfon per avisar que arribarien tard a treballar.

És el cas de la Marta Muñoz, una usuària que va haver de trucar a la feina avisant del contratemps. «El tren va amb una hora de retard», va explicar. Portava seixanta minuts esperant i calculava que arribaria a la feina a dos quarts d'una, quan hi havia de ser a dos quarts de dotze.

La Miriam Almahed tenia visita a l'Hospital Clínic de Barcelona a les 11.30 del matí, i a les 11.10 encara era a l'estació de Mollet-Sant Fost esperant el tren. Havia arribat a l'estació quan faltaven deu minuts per les deu del matí, just quan sortia un tren cap a Barcelona. No va ser a temps de pujar al comboi i des d'aleshores no havia passat cap altre tren, es queixava.

L'Eduardo Nieto havia estat esperant 50 minuts. Havia d'anar a Montcada a «fer uns tràmits» i era conscient que arribaria tard.

La Gisela Larrea, una altra usuària que anava a Barcelona a treballar, explicava que s'havia assabentat dels retards per la megafonia. «De moment no arriba cap tren», lamentava.

Finalment, el tren va arribar quan passaven gairebé 15 minuts de les 11 del matí. Els passatgers van pujar ràpidament als vagons i van marxar en direcció a Barcelona.