El número 18102, un dels cinquens premis del Sorteig de Nadal, va deixar 1,2 milions en el bar Marbella, situat al carrer Fernando Alonso d'Oviedo en la qual va residir en la seva infància el bicampió del món de Fórmula 1, els propietaris de la qual el van triar en ser la data de naixement d'un dels seus fills.

Els amos de l'establiment, Eva Hevia i José Carlos Rodríguez, van adquirir el nombre premiat en la propera administració número 21 d'Oviedo, al costat del cèntric mercat del Fontán, que va despatxar 40 sèries -2,4 milions en premis-, vint de les quals van anar per al bar Marbella.

«L'han comprat clients del bar, gent humil i treballadora», assenyalava eufòric Rodríguez als periodistes mentre s'abraçava amb els afortunats que s'apropaven al local, entre ells els empleats d'una botiga d'esports propera que van ser els primers a arribar per confirmar-los el premi.

Cinquanta dels dos-cents dècims adquirits pel bar Marbella, premiats cadascun amb 6.000 euros, se'n van anar a Candás i Port de Vega, una de les localitats costaneres afectades en els últims dies per l'onada d'incendis, on han estat repartits i venuts per la mare del propietari de ''establiment hostaler, obert des de fa vuit anys en al barri de Sant Lázaro, a Oviedo.

«Em vaig a marcar un Fernando Alonso», bromejava un dels agraciats mentre llevaba el tap d'una ampolla de cava a les portes del local i enfront del portal on residia el bicampió del món.

Els dos-cents dècims restants van ser despatxats en finestreta en l'administració número 21 de la capital asturiana, segons va assenyalar la seva propietària, Carmen Llorente, que la regenta des de fa tres anys i que fins ara només tenia en el seu historial de premis un tercer del Sorteig Especial del Càncer el 2014.

Gairebé do milions

L'Administració número 2 de la localitat madrilenya de Getafe va repartir 1.980.000 euros entre els seus clients gràcies al número 43221 de la Loteria de Nadal, agraciat amb un dels cinquens premis d'aquest tradicional sorteig.

Els gairebé dos milions d'euros repartits per aquesta administració van correspondre a 33 sèries venudes, de les 50 que tenien adjudicades, ja que «17 d'elles van ser retornades dilluns», va explicar el propietari, Raimundo Ginés, que regenta l'administració més antiga d'aquesta localitat madrilenya, amb 39 anys de funcionament.