L'hospital de Campdevànol i l'hospital d'Olot han unificat el servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica. Amb el servei únic, els hospitals comarcals del Ripollès i la Garrotxa mantindran els especialistes que tenien fins ara, però els sanitaris es coordinaran i podran atendre pacients a qualsevol dels dos centres.

Fonts de l'hospital de Campdevànol asseguren que la integració permetrà actualitzar les tècniques quirúrgiques tant en l'àmbit de la cirurgia de les fractures com en el de l'ortopèdia (implants protètics o cirurgia de preservació, per exemple), optimitzar recursos i adoptar noves sistemàtiques per a potenciar l'intercanvi de coneixement entre els professionals de les dues entitats.

Integrat per onze professionals, el nou servei està dirigit pel doctor Manel Vancells, que destaca que «unificar serveis enriqueix els coneixements dels especialistes, que ara tracten més casos i tenen l'oportunitat d'intercanviar experiències amb els professionals de l'altre centre».

I, en aquest sentit, afegeix que «treballar de manera conjunta i protocol·litzada és una garantia d'èxit i qualitat».

L'Aliança del Triangle

El Servei Únic de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica s'ha creat en el marc de l'Aliança del Triangle, signada l'any 2010 pels hospitals de Vic, Olot i Campdevànol per treballar plegats i integrar serveis.