roquetas de mar, a almeria, ahir va viure la festa de la sort de la Loteria de Nadal.Tres de les persones afortunades amb la grossa sostenien una còpia del 79140 que va resultar premiat a dintre de l'administració que va vendre pràcticament tot el número.Nombroses persones es van congregar ahir al migdia al davant del punt de venda, situat al número 19 de l'avinguda de Roquetas. Una dona de la població andalusa mostra, feliç, un paper en el qual està reproduït el número premiat.Les nenes que van cantar les xifres a les quals es va adjudicar la grossa.

Una sola administració, la número 2 de Roquetas de Mar (Almeria), ha venut gairebé íntegrament la grossa de la loteria de Nadal, que ha recaigut en el número 79140 davant la incredulitat del venedor de loteria, José Martín, que al principi no pensava en la possibilitat que hagués pogut tocar allà. Ell mateix va explicar que havia tornat el 15% del número, premiat amb 4 milions d'euros per sèrie, 640 milions en total (400.000 euros per dècim). Cada número consta de 160 sèries i l'administració en va vendre 136, mentre que va tornar l'equivalent a 96 milions d'euros a Loteries i Apostes de l'Estat.

El número es va fer esperar més de tres hores des que va començar el sorteig, ja que es va conèixer passades les dotze del migdia. La seva terminació (0) ha sortit 21 vegades en la història.

La setena taula va portar la sort fins a l'administració afortunada, al número 19 de l'avinguda de Roquetas, on és la primera vegada que cau la grossa. Altres anys ja havia arribat a Almeria capital, El Ejido i Tíjola.

Les nenes que van cantar la grossa van ser Lorena Stefan -el número- i Nicol Valenzuela -el premi- es van aixecar «sabent» que anaven a ser protagonistes del primer premi, perquè era la seva «intuïció» i anhelaven fer-ho des de fa anys, segons van comentar als mitjans.

Lorena deia que «tant de bo» que els donessin «una propina» i confessava que, si li el premi li hagués tocat a ella, viatjaria a Nova York o París. La Grossa també va sortir de les mans de William Díaz i Thiago Darío Diosy, que van extreure les boles.

L'encarregat de l'administració afortunada va explicar que es va assabentar del premi pels empleats del banc on es trobava en aquell moment, i va creure que li estaven gastant una broma. En reconèixer el número com un dels que havia venut, va anar corrent a l'administració, on va trobar una autèntica festa dels premiats, veïns i curiosos. «Tot el número és aquí i ha estat repartit entre veïns i escoles que el van demanar per a viatges de final de curs dels nens», va comentar, un dels quals és a la mateixa Roquetas de Mar.

José Marín ha venut alguns dècims a clients que així li ho havien sol·licitat des de les Illes Canàries, València, Barcelona i Madrid, encara que no seria d'estranyar que també n'haguessin comprat turistes que, al llarg de l'any, han passat per la població.