Els usuaris de la línia R11 de Rodalies, que connecta Portbou amb Barcelona, encara hauran d'estar uns quants dies més sense que el servei operi a ple rendiment. Adif va explicar ahir que, de moment, no hi ha una previsió concreta per restablir la normalitat de circulació dels trens regionals de Girona, malgrat que la idea és que d'aquí a una setmana ja es pugui saber quan aquesta línia podrà recuperar la totalitat de funcionament del servei.

Així doncs, des de fa vuit dies, els viatgers que utilitzen la R11 pateixen retards o es veuen obligats a modificar horaris a causa de la reestructuració del servei dels trens regionals. La circulació es troba alterada des del dimarts de la setmana passada, quan un robatori de cable a Mollet del Vallès va provocar diversos incendis als sistemes de control de trànsit de la R2 nord, la R8 i la R11. Segons Adif, dos dels quatre enclavaments ferroviaris -on es gestiona la circulació- que van resultar afectats per la incidència de la setmana passada, ara ja funcionen.

Adif va manifestar ahir que ara està «acabant de tancar» els detalls amb les empreses que subministren els equips informàtics afectats. D'aquesta manera, quan l'estació de Mollet Sant Fost pugui tornar a funcionar a ple rendiment, això permetrà recuperar la normalitat del servei a la R11 (també a la R2 nord). En paral·lel, Renfe va informar que Rodalies modifica horaris avui a la nit i demà a la matinada amb motiu de la festivitat de Nadal. En el cas de la demarcació de Girona, alguns trens de la R11 i de la RG1 no operaran.