Els hotels de muntanya tindran un 80% d´ocupació la segona setmana de Nadal

Els establiments de turisme rural constaten un augment de les reserves per Cap d'Any, quan estaran al 100%

24.12.2015 | 08:47
Si la neu acompanya, les reserves encara poden augmentar
Si la neu acompanya, les reserves encara poden augmentar

Els hotelers gironins preveuen que la segona setmana de Nadal, la que va del 28 de desembre fins al 3 de gener, serà la de més activitat d'aquest període de vacances que comença dimecres i s'allarga fins al 10 de gener. Per la seva banda, el turisme rural ha experimentat un increment en les reserves -que es feien des d'inicis de tardor-, especialment per Cap d'Any, quan estaran al 100% d'ocupació

Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, el 75% dels hotels preveuen tenir una campanya similar a l'any passat. Els hotels de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès són els que tenen millors previsions d'ocupació, d'un 85% i un 70% respectivament durant la segona setmana de Nadal, és a dir, una mitjana de prop del 80%. Per contra, els hotels de la Garrotxa es quedaran en un 50% mentre que l'Alt Empordà i Costa Brava Centre, en un 60%.

La mitjana d'estades que es registraran a la demarcació durant aquestes vacances oscil·larà entre dos i tres dies, essent el dijous 31 de desembre el dia que hi haurà un nombre major d'entrades, coincidint com cada any amb la celebració de Cap d'Any. L'ocupació als hotels gironins per aquests dies de Nadal serà similar a l'any passat. La meitat dels associats oferirà un paquet turístic per acomiadar l'últim dia de l'any.

En aquest període de l'any, les comarques gironines del litoral (Alt i Baix Empordà i la Selva litoral) tenen un 60% de la flota hotelera tancada per temporada d'hivern, mentre que les d'interior (Garrotxa i Selva interior) no tenen obert ni un 40% de la seva capacitat.

En el cas de la primera setmana de Nadal, però, les perspectives no són tan bones i es preveu estar entorn del 50% de les reserves. Tanmateix, aquestes previsions poden millorar a última hora en cas que nevi a la muntanya.

La Selva Marítima és l'única del litoral que preveu també arribar al 85% d'ocupació, tot i que durant la primera setmana de Nadal té millor previsió i preveu tenir un 60% de reserves, deu punts per sobre de les de muntanya. La resta de zones, però, es queden lluny d'aquestes previsions. On es preveu una pitjor temporada és a la Garrotxa, amb una mitjana del 30% (a la primera setmana de Nadal) i el 50% (la segona setmana).

Turisme rural

La previsió d'ocupació en cases de turisme rural per al pont de Nadal se situa prop del 65% a les comarques costaneres i del 85% a les comarques d'interior i muntanya, segons Turisme Rural Girona.

La previsió d'ocupacions per al pont de Cap d'Any, és de pràcticament el 100% d'ocupació arreu de les comarques gironines. En general, es constata un increment en les reserves respecte anys anteriors. Especialment en el cas del Cap d'any, enguany la demanda ha estat molt elevada i les reserves s'han anticipat a inicis de tardor

D'altra banda, els hotels gironins van obtenir el mes de novembre 272.355 pernoctacions, una xifra un 3% inferior al mateix període de 2014. L'Institut Nacional d'estadística va donar ahir a conèixer les xifres, en les que destaca l'augment del 27% del turisme estranger, les pernoctacions del qual van sumar 157.969. En canvi, les 114.387 de turisme nacional suposen un descens també del 27% respecte novembre de l'any passat. No obstant les notables variacions percentuals, en termes absoluts el novembre és un dels mesos menys significatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Un camió de bombers va travessar Sant Joan les Fonts a les 8 del matí. El vehicle es va dirigir a...

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

1.187 socis van votar que sí, però 807 van votar que no i no es va arribar al percentatge mínim

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

El Departament i el consistori es reuniran en les properes setmanes per parlar dels terrenys que...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Enllaços recomanats: Premis cinema