El delegat de l'Agència Estatal de Meteorologia en la comunitat, Antonio Conesa en roda de premsa ahir va relatar que el caràcter tèrmic del període comprès entre gener i novembre d'aquest any indica que el 2015 ha estat el quart any més càlid des del 1940, amb una temperatura mitjana a Catalunya de 14,5 graus centígrads, fet que suposa un augment de 0,7 graus per damunt de la mitjana.

El delegat de l'Agència Estatal de Meteorologia a Catalunya va remarcar que aquest any s'han batut rècords de temperatura, amb un maig molt càlid i els mesos de febrer i setembre molt freds, per sota dels valors de referència, amb una diferència de -1 graus.

El delegat de l'Agència va subratllar a més que el mes de juliol va ser el més càlid de la sèrie iniciada el 1940, amb una onada de calor extremadament llarga. Segons Conesa, l'augment de les temperatures els últims anys es deu a diversos fenòmens meteorològics i, a gran escala, als efectes del canvi climàtic.

Aquest any Espanya també s'ha vist afectada per una onada d'aire càlid, afectada pel fenomen d'El Niño, provinent del nord d'Àfrica i que s'ha estancat a la Península. efe/ddg barcelona