Feia 38 anys que el 25 de desembre no tenia lluna plena. L'última vegada va ser el 1977 i el 2015 es torna a repetir aquesta situació. A part de coincidir amb el Nadal, també es tracta de la primera lluna plena de l'hivern d'enguany. Es calcula que el satèl·lit arribarà a la seva màxima esplendor a les 12 hores i 10 minuts del migdia (hora catalana) del 25 de desembre. Per tant, no serà visible des de la demarcació de Girona. És per això que es preveu que tant la nit del 24 al Nadal com la nit del Nadal a Sant Esteve la lluna completa sigui d'una mateixa dimensió.

La lluna plena de desembre també és la darrera de l'any i s'anomena «lluna plena freda», ja que la nit acostuma a ser -al llarg de l'últim mes de l'any- més llarga i fosca. Durant el desembre, la lluna també tendeix a estar per sobre de l'horitzó més temps i és per aquesta raó que la seva fase plena dibuixa una altra trajectòria al cel, quan llavors el sol es troba per sota de l'horitzó.

Així doncs, la lluna del 25 de desembre sortirà quan faltin menys de cinc minuts per les 6 de la tarda; aleshores ja serà fosc. Pel que fa l'endemà, la lluna es pondrà cap a tres quarts de 9 del matí de Sant Esteve. Segons la NASA, es preveu que la lluna plena coincideixi de nou amb Nadal el 25 de desembre del 2034.

Això ho estableix el cicle «metònic», que defineix quan cada fase de la lluna coincideix, aproximadament, amb un mateix dia de l'any; es tracta d'un mínim comú múltiple entre el període orbital de la Terra i de la lluna. Segons el cicle, es produeix lluna plena per Nadal cada 19 anys. Ara bé, el 1996 la lluna completa no va ser per Nadal, sinó el 24 de desembre. Per tant, es preveu que la lluna plena torni a coincidir amb el Nadal el 2034.