Els propietaris podran restaurar les 5 masies de les Planes que durant uns 5 anys van ser la causa d'un conflicte d'interessos entre l'Ajuntament de les Planes i la Comissió d'Urbanisme de Girona. Ara -segons ha anunciat l'alcalde de les Planes, Eduard Llorà (CiU)-, les masies estan incloses al catàleg de masies de la localitat i, en conseqüència, es poden rehabilitar.

Llorà ha explicat que durant anys l'Ajuntament aportava documentació referent a les masies, però la comissió d'urbanisme les considerava en massa mal estat per posar-les al catàleg. Durant anys, Llorà va sostenir que els criteris d'Urbanisme estaven desfasats, perquè corresponien a temps d'especulació urbanística. També argumentava que es tracta de petites construccions de planta baixa i pis corresponents a la típica masia catalana perfectament habitables per sempre o per caps de setmana.

Segons Llorà, la prediposició d'Agustí Serra (director General d'Urbanisme) ha estat clau per acabar amb els impediments que mantenien les masies fora del catàleg. Llorà ha apuntat que durant l'estiu passat Serra va visitar les Planes i va poder veure les masies. Segons l'alcalde estan situades a Cogolls (dues), al límit amb Sant Feliu de Pallerols i a Planjui.

Llorà també ha celebrat que la Comissió Especial d'Urbanisme hagi aprovat el Pla especial d'ampliació del càmping Molí de Vilamala. Es tracta d'una ampliació promoguda per Maria Dolors Arnau i tramesa per l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles. El pla preveu que les edificacions existents al molí de Vilamala hauran de preveure mesures de protecció per afrontar possibles riscos d'inundació. Llorà ha explicat que la tramitacio del pla d'ampliació ha durat set anys, sobretot per causa dels tràmits exigits per l'Agència Catalana de l'Aigua. Ha explicat que quan acabaven el tràmit que consideraven últim, els en venia un altre.