Són dies de festa i a molts municipis gironins s'han preparat per oferir als seus ciutadans i visitants activitats per a tots els gustos i públics. Els nens, que van iniciar fa uns dies les vacances escolars, són uns dels principals protagonistes. Arreu de les comarques gironines hi trobem activitats pensades per als més petits, des de parcs infantils a tallers.

A nivell escènic, el rei de les festes són els Pastorets. Els de Girona compleixen 35 anys, però se'n fan a moltes altres poblacions de la demarcació. Els Pastorets abans eren un sermó d´Església, i ara en canvi són un espec­tacle de música, llums, cançons... Les veritats s´hi diuen igualment, però d´una altra manera». Ho explica Joan Ribas, el director del grup teatral Proscenium i dels Pastorets de Girona.

Si voleu compartir un bon moment amb els amics i temptar la sort, la vostra millor opció seran les Quines. Passareu una bona estona, guanyareu algun regal i contribuireu al finançanent d'algun club esportiu o entitat local. A almenys una trentena de municipis se n'han programat.

I també a cada vegada més municipis s'organitzen pessebres vivents, unes mostres que permeten presumir de patrimoni a moltes poblacions i mostrar molts arts i oficis avui perduts.