Castellfollit aprova un pressupot desequilibrat

L'Ajuntament ha destinat 2.000 € a la Promició Turística, perquè no els ha necessitat per la defensa jurídica

28.12.2015 | 07:07

L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca -en un dels seus darrers plens- va aprovar el pressupost del 2016. La previsió de comptes és d'1.300.000 euros. Es tracta d'una xifra lleugerament superior respecte al del 2015. Una de les novetats és que el pressupost s'ha aprovat en desequilibri. En concret, hi ha 7.000 euros més a l'apartat d'ingressos respecte al de despeses. L'Ajuntament preveu quadrar els comptes al final de l'exercici.
En l'apartat de despeses, han destinat 2.000 euros a la Promoció Turística. Es tracta, d'una quantitat que en l'exercici anterior havien destinat a la defensa jurídica. Per al 2016, delegaran la defensa jurídica al servei d'assistència als organismes locals de la Diputació de Girona, XALOC.

Ni un euro per a la cinglera
Per a la cinglera no hi ha cap previsió de comptes. L'Ajuntament espera que la Direccio General de Polítiques Ambientals, l'Institut Geològic de Catalunya i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa tinguin definit el Pla Integral de Protecció de la Cinglera. Quan el pla hagi concretat el paper de l'administració municipal, l'Ajuntament decidirà l'import de la partida.
La cinglera és un dels principals problemes de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca. A l'estiu del 2015, va tenir lloc un desprendiment a la part del cingle que dóna al riu Turonell. Va ser un episodi de desprendiments més dels molts que hi ha hagut en els darrers anys.
Poc després del darrer despreniment, l'Institut Geològic de Catalunya va determinar que una de les maneres d'evitar els desprendiments i l'erosió en general era corregir l'acumulació d'aigua de pluja a la cinglera. Per fer-ho -segons l'Institut- cal adequar les conduccions d'aigua que travessen els carrers del nucli antic. És una inversió important per un municipi com Castellfollit.
Tampoc s'hi preveuen inversions significatives sobre l'edifici de l'Ajuntament. A finals d'aquest any, la corporació va demanar una pròrroga al Departament de Governació i Relacions Institucionals per poder acabar els interiors de l'edifici. "Són molts petits detalls que representen una inversió molt gran", va considerar -en el seu moment- Miquel Reverter (alcalde per ERC).

Atracció turística
L'edifici conté un espai d'atracció turística que ha entrat al Pla de Foment del Turisme de la Generalitat, però s'ha de fer.
El ple també va aprovar definitivament les Ordenances Fiscals. Es va fer per unanimitat. La taxa de recollida d'escombraries s'abaixarà un 4,5%. La baixada té lloc en el context d'una puja global del servei d'escombraries del Consell Comarcal de la Garrotxa. La causa de l'increment del cost és el fet que el Centre de Triatge de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca no està fet. Establert l'increment de la recollida comarcal, cada ajuntament decideix en quin grau l'aplica.
Les taxes que pugen ho fan dins dels límits permesos. També han obert tots els trams de bonificacions disponibles per a tots els serveis bàsics que presta l'Ajuntament. Són serveis referents a les famílies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Una voluntària, assistint una compradora a El Rober.
Càritas Llagostera posa en marxa El Rober

Càritas Llagostera posa en marxa El Rober

Càritas Llagostera ha posat en marxa aquesta setmana un nou servei per garantir l'entrega social...

Vintena edició de Firaestoc

Vintena edició de Firaestoc

La vintena edició de firaestoc va comptar aquest cap de setmana amb una alta participació a...

Capmany tanca tres dies de festa

Capmany tanca tres dies de festa

Capmany va concloure ahir la seva Festa Major amb la inauguració dels carrers Gregori Artizà...

Jutgen l´acusat de matar d´una ganivetada el seu germà a Figueres

Jutgen l´acusat de matar d´una ganivetada el seu germà a Figueres

El fiscal demana una pena de 14 anys de presó mentre que la defensa sol·licita l'absolució, ja...

Mor Pere Pagès, l´últim «concejal» de l´Ajuntament de Santa Eugènia de Ter

Mor Pere Pagès, l´últim «concejal» de l´Ajuntament de Santa Eugènia de Ter

Va formar part de l'antic consistori entre els anys 1955 i 1961 · Era fill d'una nissaga dedicada...

Els perills de compartir a les xarxes

Els perills de compartir a les xarxes

Els Mossos fan un taller perquè els adolescents s'adonin de les conseqüències que pot tenir penjar...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema