L´escola 9d4t de Quart reclama un curs de secundària al centre

Creuen que passar d'una formació "d'escola lenta" a un institut tradicional serà un trencament per als nens

28.12.2015 | 07:07

L'escola 9d4t de Quart s'ha començat a mobilitzar per reclamar al Departament d'Ensenyament que permeti fer secundària al mateix centre. Ahir van gravar un flashmov i van muntar una carpa al mercat per recollir signatures de suport.
La portaveu de la plataforma, Eva M. Trias, va explicar que 9d4t és una "escola lenta" que es basa en tècniques i materials dels mètodes Freinet i Montessori. Això fa que els alumnes no tinguin les assignatures tradicionals, sinó que estudien fomentant el treball cooperatiu i respectant els ritmes de cada nen. "Anar a l'institut a Vilablareix suposarà un trencament que no volem", va afirmar Trias.
Els pares de l'escola d'una de les dues escoles de Quart van presentar ahir la Plataforma per a la Continuïtat al 9d4t. L'objectiu és pressionar el Departament d'Ensenyament per aconseguir que els alumnes que aquest any acaben la primària, puguin continuar fent la secundària al mateix centre.
L'escola, que té 212 alumnes, té un model educatiu diferent, basat en el moviment slow i que és respectuós amb el temps d'aprenentatge de cada alumne. No hi ha assignatures pròpiament dites i els deures es redueixen a la mínima expressió perquè quasi tot es treballa a l'escola. La portaveu de la plataforma, Eva Maria Trias, va explicar que aquesta forma d'aprenentatge desenvolupa les potencialitats dels nens i treballa molt la intel·ligència emocional.
Ara, els alumnes de 12 anys que acaben la primària, han d'anar a estudiar la secundària a Vilablareix. Trias va detallar que això és el que no volen que passi, perquè aposten perquè els seus fills acabin l'ensenyament obligatori amb el mateix mètode d'aprenentatge que fan des de petits. Els pares creuen que una immersió al sistema educatiu tradicional seria un "trencament" massa ?abrupte per als alumnes.
Els pares aposten per allargar els anys d'ensenyament a l'escola 9d4t. "Estem en barracons, podrien posar un barracó més i només es necessitarien dos professors perquè puguin continuar aprenent al mateix centre", va explicar Eva Maria Trias.
Per aconseguir-ho, han començat un seguit de mobilitzacions. A més, ja s'han reunit amb representants de l'Ajuntament de Quart per fer arribar les seves peticions i han demanat trobades amb responsables d'Ensenyament. "Tenim pressa perquè alguns nens acabaran ja la primària i no volem que vagin a un centre tradicional", va concloure Trias.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema