Una nova línia de bus entre l'Alt i el Baix Empordà. El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa el 2 de gener una nova línia de transport regular de passatgers per carretera que unirà Torroella de Montgrí amb Figueres, passant per Bellcaire i l'Escala. El nou servei s'ha configurat amb el consens del territori i busca millorar les comunicacions entre el Baix Empordà i l'Alt Empordà, amb l'objectiu de donar resposta a la demanda de mobilitat en aquest corredor.

La nova línia oferirà un total de 12 expedicions diàries, 6 per sentit, entre Torroella de Montgrí i Figueres. Fins ara hi havia, d'una banda, una freqüència de vuit expedicions diàries entre l'Escala i Figueres; de l'altra, hi havia quatre expedicions diàries entre Bellcaire i l'Escala. Es calcula que hi haurà una demanda prevista de prop de 40.000 passatgers anuals en els catorze municipis d'aquestes dues comarques inclosos en la nova línia de bus.

A l'estiu, la línia modificarà el seu recorregut per tal de donar servei a la zona de càmpings de Sant Pere Pescador i l'Escala. És per això que es preveu que la línia pugui arribar a transportar més de 40.000 viatgers anuals.

Així, donarà servei a 14 municipis de l'Alt i el Baix Empordà: Torroella, Ullà, Bellcaire, l'Escala, Viladamat, l'Armentera, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià, Vilamacolum, Vilacolum, Riumors, Fortià, el Far d'Empordà i Figueres.

Pel que fa als horaris de la línia, s'han dissenyat en funció de les necessitats de mobilitat dels ciutadans, especialment dels estudiants, amb arribades a Figueres abans de les 8 i de les 9 del matí. A més, es mantindran les expedicions durant tot l'any, sense distinció entre horari laborable i festiu.

Pel que fa a l'estiu, la mateixa línia modificarà el seu recorregut per tal de poder donar servei a la zona dels càmpings de Sant Pere Pescador i l'Escala, unint aquest espai litoral juntament amb Figueres, Torroella de Montgrí i altres poblacions de l'itinerari.