Desaparició amb final feliç. Després de 20 hores amb l'ai al cor, en Jordi, un nen de tres anys que va desaparèixer dijous a la tarda a Camós va ser trobat sa i estalvi ahir al migdia a prop d'una masia ubicada a més d'un quilòmetre d'on la criatura havia estat vista per últim cop. El nen, que és veí de Sant Feliu de Guíxols, va aparèixer sa i estalvi amb algunes esgarrinxades, fred i força nerviós després d'haver passat la nit -20 hores- al ras. Els Bombers van donar la bona notícia a la família i mentrestant van donar-li sucs perquè s'hidratés i li van posar una manta tèrmica. Després del malson, el van traslladar a l'hospital Trueta per fer-li una revisió mèdica.

La gran mobilització que va fer possible el dispositiu de recerca format per equips de professionals i voluntaris va donar el seu fruit. I és que fins a 500 persones van estar pentinant des de les sis de la tarda de dijous la zona de Can Serrallonga i rodalies, la casa rural de Camós on la família de Sant Feliu de Guíxols anava a passar el Cap d'Any amb uns amics i mainada.

Els fets es van desencadenar el dimecres a la tarda, ja era fosc quan la família estava descarregant les coses del vehicle i les anaven traginant cap a dins de la casa per passar-hi la nit. En aquell moment, el nen es va posar a jugar amb altres i, pel que sigui, es va perdre. Ràpidament, van alertar el 112 i els Bombers van començar a desplegar un dispositiu de recerca dels que fan història: més de 500 persones mobilitzades. Hi van participar professionals dels Bombers, Mossos d'Esquadra amb diverses unitats, Agents Rurals, membres de les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona, voluntaris de Protecció Civil de Banyoles i membres de la Creu Roja i voluntaris dels pobles de la rodalia i la província.

A més, quan va començar a ser de dia s'hi van sumar des de l'aire dos helicòpters; un dels Bombers amb càmera tèrmica i un altre dels Mossos d'Esquadra. I és que l'àrea on es va perdre el menor era tota boscosa i amb pendents. Els equips de rescat van pentinar-ho tot i inclús les basses i pous perquè es temia que el petit hi hagués caigut a dins. A causa de la gran presència de voluntaris i efectius, per treballar es van formar 15 equips de recerca d'entre 10 i 15 persones cadascun, que estava coordinat per un bomber.

A mesura que passaven les hores, la recerca no defallia però s'anava allargant i no trobaven rastre del petit. A Camós fins i tot s'hi va desplaçar el conseller d'Interior, Jordi Jané, que va posar èmfasi en la valentia del nen i, amb esperança, estona abans de la seva troballa, recordava que en Jordi «és de complexió forta i anava abrigat». Anava amb xandall i anorac, fet que li va fer suportar les baixes temperatures de la nit del 31 de gener.

Al voltant de dos quarts de dues de la tarda, un home i el seu fill van alertar que havien trobat el petit al bosc al Mas Ventós, situat a més d'un quilòmetre de la casa rural. No participaven en el dispositiu i van alertar que era a tocar d'un arbre proper a la font del Mas. Ràpidament, es va desfermar l'alegria continguda fins que els pares el van identificar i van recuperar-lo. Els participants del dispositiu de recerca van esclatar d'alegria en saber-se que hi havia final feliç.