Fins a 19 persones ferides en un xoc per encalç de dos autocars de jubilats francesos a la N-II a Maçanet de la Selva. Aquest és el balanç d'un sinistre viari que hauria pogut ser pitjor perquè el bus de davant va haver de frenar en sec quan un vehicle va voler girar cap a la urbanització de Montbarbat a Maçanet. A causa de la frenada, un tercer vehicle, un turisme que anava darrere del segon bus també va impactar contra ell, però sortosament no va anar a més.

En els dos autocars que anaven en direcció cap a Girona viatjaven un total de 75 persones. A l'altura del quilòmetre 690 de la N-II pels volts de dos quarts de deu del matí van tenir un fort ensurt però sortosament, de la setantena de persones fins a 19 van resultar ferides. D'aquestes, tres de caràcter greu i la resta de caràcter lleu. En total, el SEM va traslladar nou persones a centres hospitalaris: quatre a l'hospital Josep Trueta i cinc a l'hospital de Blanes. La resta van poder ser donades d'alta in situ. Molts dels ferits van patir ferides pels vidres trencats, cops a la cara, als genolls i alguna fuetada cervical a causa de la forta frenada en patir l'accident de trànsit.

Per poder dur a terme les tasques d'emergències es va fer un fort desplegament que va començar al voltat de tres quarts de deu, quan es va alertar el 112 dels fets i es va activar al l'alerta Procicat de Protecció Civil. Hi van participar un total de set patrulles dels Mossos d'Esquadra; vuit dotacions dels Bombers; vuit ambulàncies i un helicòpter medicalitzat. Així com també policia local, grues per traslladar els autocars accidentats i manteniment de carreteres.

Els Bombers en arribar-hi van ajudar a extreure les persones ferides de l'interior dels vehicles i van col·laborar amb el Sistema d'Emergències Mèdiques en la immobilització dels afectats per a la seva posterior evacuació a un centre sanitari. Els Mossos d'Esquadra per la seva banda investiguen les causes de l'accident però tot apunta que el xoc per encalç es va produir per falta de distància de seguretat entre els dos autocars francesos, de la companyia Littoral Voyages.

Mentre duraven les tasques d'emergències, els Mossos van donar pas alternatiu per regular el trànsit i es van formar retencions de fins a vuit quilòmetres, set en sentit nord i un quilòmetre en sentit sud. La situació es va normalitzar a dos quarts de dues de la tarda, segons el Servei Català de Trànsit (SCT).

Els efectius d'emergències també van fer un perímetre de seguretat per protegir tots els passatgers il·lesos mentre no arribaven els autocars que els havien d'evacuar.

Un cop a dins, aquells turistes que no van ser evacuats en centres hospitalaris, van enfilar cap a França amb els seus equipatges respectius. Després de separar els dos autocars accidentats i que fossin retirats per grues, van netejar la calçada.