L'home acusat d'intentar cremar la seva dona a Salt va ingressar ahir a presó després de passar a disposició judicial.A la presó el detingut a Salt per incendiar casa seva amb la parella dins CAT-VIOLÈNCIA MASCLISTA (Actualització)

Un jutjat gironí ha decretat l'ingrés a la presó del ciutadà marroquí detingut el passat 1 de gener a Salt (Gironès) per incendiar casa seva amb la seva parella dins per acabar amb la seva vida, una dona espanyola embarassada de cinc mesos, han informat avui fonts pròximes al cas.

El detingut, que tenia antecedents per maltractaments en l'àmbit domèstic, va passar ahir a disposició judicial, i el titular d'un jutjat de Girona ha decretat el seu ingrés a la presó.

Els fets van començar la nit de Cap d'Any en un entresòl situat al número 30 del carrer Torras i Bages de Salt, quan l'home va arribar a casa seva i va mantenir una forta discussió amb la seva parella, que va intentar localitzar la seva documentació per fugir, però ell li ho va impedir i va marxar de la casa.

En tornar a l'endemà, la parella va tornar a discutir i l'home va agredir la dona que es va refugiar en una habitació, no obstant això, l'home va aconseguir entrar i la va deixar atrapada en tirar-li un armari a sobre, després del que va reunir objectes i material inflamable i, després de calar-li foc, va sortir del pis.

La dona es va poder salvar gràcies a la intervenció d'un veí que se'n va adonar de l'incendi i va poder entrar a l'habitatge i rescatar la dona.

Els Mossos van ser alertats de l'incendi passades les quatre de la tarda del dia 1 i els serveis d'emergències van haver de traslladar la dona a l'Hospital Trueta de Girona i l'home al Santa Caterina de Salt, ja que van quedar ferits per inhalació de fum.

La dona va informar els metges que la seva parella havia volgut cremar-la viva, pel que es va alertar la policia que, després de confirmar aquesta denúncia, va detenir l'home després de ser donat d'alta.

El detingut està acusat de quatre delictes: homicidi dolós en condició de temptativa, lesions, coaccions i incendi.