La Generalitat invertirà 2,5 milions per millorar la seguretat de la C-66

Aquest tram de la carretera, de 13,9 quilòmetres, té un carril per banda i un trànsit d'uns 13.150 vehicles diaris

05.01.2016 | 14:44

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte de millora de la seguretat viària a la C-66, entre Banyoles i Besalú. L'actuació, amb un cost previst de 2,5 MEUR, abasta un tram d'uns 13,9 km situats a les comarques del Pla de l'Estany i la Garrotxa i afecta els municipis de Besalú, Cornellà del Terri, Porqueres, Banyoles, Serinyà i Sant Ferriol. En aquest tram, la C-66 és una carretera convencional d'un únic carril per sentit i té un trànsit d'uns 13.150 vehicles diaris. A banda d'actuacions com la millora del ferm, al projecte caldrà estudiar diverses opcions per fer que la carretera sigui més segura i presenti un estat de conservació idoni.

La Generalitat ha adjudicat ja la redacció del projecte per millorar la seguretat a la C-66, entre Banyoles i Besalú. El projecte estudiarà també la necessitat d'implementar altres solucions, com la millora de ferm, i obres complementàries per deixar el tram en perfecte estat de conservació.

Al projecte s'analitzaran un seguit d'actuacions i se n'escolliran les més adients. En concret, s'estudiarà poder millorar les longituds d'acceleració i desacceleració dels ramals dels enllaços (que ara són de tipus directe), la millora d'interseccions i altres millores del traçat que es puguin abordar.

També s'analitzarà la possibilitat de redefinir, si s'escau, els trams amb carril addicional, la implantació ''elements separadors de fluxos de trànsit a l'eix de la calçada i la possibilitat d'ordenació d'accessos. I la darrera opció que hi ha sobre la taula del departament és la millora de la senyalització existent, amb la redefinició, si cal, de les zones d'avançament i l'estudi de les limitacions i recomanacions de velocitat existents, així com la dels ramals de sortida i revolts.

Des de que s'acaba el tram desdoblat de la C-66, poc abans de la variant de Banyoles, la C-66 és una carretera convencional d'un carril per sentit de circulació fins arribar a la connexió amb l'A-26 a Besalú. La via té un trànsit diari important, a l'entorn dels 13.150 vehicles/dia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema